2008-2009 Bursları

Özyeğin Üniversitesi'nin lisans programlarına yerleşen / kabul edilen öğrencilere, Üniversiteye ilk kayıtları sırasında sağlanan burslardır.

2008 - 2009 Giriş Bursları

Özyeğin Üniversitesi lisans programlarına 2008-2009 akademik yılında ÖSYM tarafından burslu kontenjandan yerleştirilen öğrencilere sağlanan giriş bursları ve kapsamları şöyledir:

Onur Bursu  :Öğrenim ücretinin tamamından muafiyet, 10 ay (Eylül - Haziran) süre ile ayda 350 TL konaklama ve yol masraflarına destek amacıyla nakit burs
Başarı Bursu : Öğrenim ücretinin %75’sinden muafiyet
Destek Bursu : Öğrenim ücretinin %50’sinden muafiyet

Kayıt yaptıran her öğrencinin kullanımına bir dizüstü bilgisayar tahsis edilecektir.

Burs Yükseltme ve Ek Burs Olanakları

İlk altı tercihinden yerleştirilen adaylara sağlanan olanaklar:

Uluslararası Diplomalara (IB, Abitur, vb) ve TUBİTAK Başarısına Sahip Olanlara (*)

• Başarı Burslu kontenjandan yerleştirilenlerin bursu Onur Bursu’na yükseltilir.
  • Destek Burslu kontenjandan yerleştirilenlerin bursu Başarı Bursu’na yükseltilir.

(*) Uluslararası Diplomalara (IB, Abitur, vb) ve TUBİTAK Başarısına Sahip Olanlar

• IB diploma notu 32 ve üzeri olanlar
  • ABITUR diploma notu 2.3 veya daha iyi olanlar
  • Lisede okurken TÜBİTAK tarafından düzenlenen ulusal veya uluslararası bilim olimpiyatları ve/veya bilimsel proje yarışmalarında dereceye girmiş olanlar

Giriş Bursu Süre ve Devam

Üniversiteye ilk girişte sağlanan burslar karşılıksızdır; akademik başarı düzeyinden etkilenmez; öğrenim süresince kesintisiz devam eder. Burslar, güz ve bahar dönemlerini kapsar.