"ÖzÜ Farkı’nı Öğrenmek": İlk Yıl Programları

Özyeğin Üniversitesi, öğrenci merkezli vizyonu doğrultusunda öğrencilerinin akademik, kültürel, sosyal ve kişisel gelişimlerini destekler. “ÖzÜ Farkı”, bizim ÖzÜ ailesi olarak kutsal saydığımız ve başarıya giden yolda sizlerin de özümsemeniz ve benimsemeniz gereken değerler ve eylemler bütününü ifade eder.

Heyecan verici bir yolculuğa başlamak üzeresiniz. Bu yolculukta, ÖzÜ Farkı’nı öğrenmeniz ve ÖzÜ deneyiminden en iyi şekilde yararlanmanız için size özel programlar tasarladık. Akran Danışmanlık Programı, Oryantasyon Programı ve SEC 101-Üniversite Yaşamına Giriş dersi, ÖzÜ’deki eşsiz deneyiminizi nasıl şekillendireceğinizi keşfetmeniz için size özel tasarladığımız programlardan yalnızca birkaçı.

SEC 101 - Üniversite Yaşamına Giriş Dersi

SEC 101, üniversite yaşamına entelektüel açıdan zengin ve eğlenceli bir başlangıç ​​sunan, yeni gelen öğrencilerimiz için zorunlu ve 1 kredilik bir derstir. Bu ders dahilinde katıldığınız seminerler ve tamamladığınız aktiviteler sayesinde, ÖzÜ'deki yaşamın tüm yönleri hakkında bilgilere erişebilecek ve sanat, bilim ve teknolojideki temel konular üzerine düşünebileceksiniz. Bu ders, sizi kampüsteki farklı akademik, sosyal ve kültürel ortamlarla tanıştırarak ilgi alanlarınızı keşfetmeniz için eşsiz bir fırsat sunuyor. Fakülte içinden ve dışından hocalar ile tanışma, farklı disiplinlerden arkadaşlar edinme ve onlarla sosyal projelerde iş birliği yapma fırsatı bulacaksınız.

SEC 101’i tamamlamak için ilk yılınızda 20 puan toplamanız gerekir. Oryantasyon, SEC 101’de tamamlamanız gereken ilk etkinliktir. Oryantasyondaki tüm etkinliklere katıldığınızda SEC 101 için 2 puan alırsınız. Oryantasyondan önce akran danışmanınızla ilk toplantınızı kaçırmamanızı tavsiye ederiz. Akran danışmanınızla yapacağınız bu ilk görüşme, hem SEC 101 dersinin yapısını anlamanız hem de Oryantasyon ve SEC 101’den en iyi şekilde yararlanabilmeniz için son derece önemlidir.

Akran Danışmanlık Programı

Akran Danışmanlık Programı, SEC 101 - Üniversiteye Giriş dersinin önemli bir parçasıdır ve öğrencilerin üniversitedeki ilk yıllarında Özyeğin Üniversitesi'ne geçiş süreçlerini kolaylaştırmaya yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Birinci sınıf öğrencisi olmanın beraberinde getirdiği bazı zorlukları olabilir, ama bu zorlukları sizinle aynı yollardan geçmiş olan ve işlerin nasıl yürüdüğüne dair deneyimlerini sizlerle paylaşacak akran danışmanlar yardımıyla kolayca aşabilirsiniz. Akran Danışmanlarımız, kendi deneyimlerini sizinle paylaşmak üzere eğitim almış deneyimli öğrencilerdir. Oryantasyondan önce size, kendi fakültenizden bir Akran Danışman atanır. Akran Danışmanınız Oryantasyon boyunca size rehberlik eder ve üniversite yaşamınızın ilk yılında yanınızda olur.