SEC 405 Yapay Zeka: İnsanlık, Toplum ve İş Hayatına Etkisi

Dersin amacı:

Yapay Zekanın insanlık, toplum ve iş hayatındaki etkilerini öğrencilere tanıtmak ve onları Yapay Zeka teknoloji çağına başarılı bir şekilde uyum sağlamak için gerekli temel tarihsel ve felsefi arka plan, entelektüel araçlar, yasal / etik temeller ve psikolojik çerçeve ile donatmak.

Ders Tanımı:

Sec 405, Yapay Zeka teknolojilerinin toplumsal etkilerine vurgu yaparak ortaya çıkan etkilerin disiplinler arası incelenmesine dayalı bir derstir. Derste Yapay Zeka konusuna genel bir bakış ve bu teknolojinin ortaya çıkardığı felsefi ve etik problemler, yapay zekanın yasal, sosyal, ekonomik, politik ve psikolojik etkileri ve yeni teknolojilerin getireceği gelecekteki zorluklar dahil çeşitli konular ele alınmaktadır. Aday öğrencilerin istatistik ve / veya programlama konusunda temel bilgilere sahip olmaları önerilir.

Öğrenim kazanımları:

Dersi tamamlayan öğrencilerin aşağıdaki özelliklere sahip olması beklenir:

• Yapay Zekanın tarihini ve genel ilkelerini tartışma
  • Yapay Zekanın toplum üzerindeki yasal, sosyal, politik ve ekonomik etkilerini anlama
  • Yapay Zeka uygulamasının gelecekteki olası faydalarını ve zorluklarını farklı disiplinlerin bakış açısıyla tanıma
  • Bu tartışmaların sonuçlarını bildirme
  • Yapay Zekadan kaynaklanan bir soruna çözüm önerme