Başvurunuzu Yollamadan Önce Lisans Başvuru Süreci Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Başvurunuzu hazırlamadan önce, sizden bir kullanıcı adı ve şifre yaratarak hesap açmanız istenecektir. Kullanıcı adınızı ve parolanızı, sisteme tekrar girerken kullanmak için bir yere not etmeyi unutmayın.

Başvuru formunuzu herhangi bir nedenle tek seferde tamamlayamazsanız, kaydedip daha sonra kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Böylece siz başvuru işleminize geri dönünceye kadar, bilgileriniz saklanacaktır.

Doldurulması zorunlu bütün alanlar doldurulmadan ve bütün belgeler yüklenmeden sistem başvuru formunu göndermenize izin vermeyecektir. Yerinizi garanti etmek için başvurunuzu tamamlar tamamlamaz göndermenizi tavsiye ediyoruz. Gelen başvurular anında değerlendirilmeye alınmaktadır. Başvurunuz elimiz ulaştıktan sonra yaklaşık üç hafta içerisinde üniversite sizinle irtibata geçecektir.

SON BAŞVURU TARİHİ: 26 Ağustos, 2019

NASIL BAŞVURU YAPACAKSINIZ?

*Başvurunuz sırasında sizden aşağıdaki belgeleri sunmanız istenecektir. Bu nedenle, bu belgelerin her birini taratıp (scan edip) bilgisayara yüklemeniz gerekecektir:

1. Pasaport (kişisel bilgilerinizin bulunduğu sayfa)

2. Liseyi başarıyla tamamladığınızı gösteren resmi belge –Bu belge, çoğu ülkede diplomadır. (Diplomanız İngilizce ya da Türkçe dillerinden birinde değilse, bu dillerden birine çevrilmesi gerekmektedir.)

3. Resmi lise not döküm belgeniz (transkript) ve ya uluslararası kabul görmüş sınav sonucunuz veya başvurunuz sırasında resmi sınav sonucunuz henüz elinize ulaşmamışsa, gayri resmi sonucunuz

4. Varsa İngilizce yeterlilik sınavı sonucunuz

5. Niyet Mektubu- Sizden niye Özyeğin Üniversitesi’nde öğrenim görmeyi istediğinizi ve hedeflerinizi açıklayan, iki sayfayı geçmeyecek bir yazı yazmanız istenecektir. Yazıyı Word veya PFD formatında hazırlayıp yükleyebilirsiniz. (Niyet mektubunuz ne kadar iyi yazılmış olursa, burs alma veya aldığınız bursu arttırma şansınız o kadar artacaktır!!)

***Orijinal belgelerin dijital kopyaları,çevirileriyle birlikte yüklenmelidir.

BAŞVURUNUZU YAPTIKTAN SONRA:

Online olarak doldurmuş olduğunuz başvurunuzda GÖNDER tuşuna bastıktan sonra başvurunuz Uluslararası Ofis tarafından değerlendirmeye alınır:

• Şayet istenen belgelerde eksiklik var ise, Uluslararası Ofis size mail ile eksikliği bildirir ve en kısa zamanda eksik belgeyi temin etmeniz istenir.
  • Şayet başvurunuz tam ise, başvurmuş olduğunuz fakülte başvurunuzu değerlendirerek, Kabul-Red-Burs oranı konularında kararı verir.

Başvuru sonucunuz size sadece e-mail ile iletilecektir, lütfen maillerinizi düzenli kontrol ediniz!!

Kabul edildiyseniz:

• Size gönderilen e-mail içerisinde size ait bir öğrenci numarası ve okula ait Dolar hesabı detayları verilecektir. Orijinal kabul ve vize belgelerinin tarafınıza posta ile gönderilebilmesi için 1000 Dolar ön ödeme yapmanız gerekmektedir (Bu ödeme ek bir ödeme değildir, ilk yılki eğitim ücretinizden kayıt sonrası düşülecektir).
  • Orijinal belgelerinizi alabilmek için ön ödemenizi yaptıktan sonra ödeme makbuzunu e-mail ile tarafımıza iletebilirsiniz. (Lütfen başvuru esnasında doğru ev adresinizi giriniz yoksa belgeleriniz postalanamaz!!)
  • Kabul belgelerinizi ve vize belgenizi aldıktan sonra ilgili Türk konsolosluğuna gidip vize başvurusu yapma sorumluluğu öğrenciye aittir. Lütfen belgelerinizi alır almaz konsolosluk ile kontağa geçiniz, vizenin verilme süresi ülkeden ülkeye değişmektedir.

Yapmış olduğunuz ön ödeme kayda gelmemeniz durumunda geri ödenmeyecektir!!. Sadece vize reddi almış öğrencilerin, bunu belge ile ispat edebildiği durumunda, ön ödemesini geri ödenecektir.

BURSLAR:

• Başvuru yapan tüm adaylar aynı zamanda burs içinde değerlendirmeye alınacaktır, ayrı bir burs başvuru süreci yoktur.
  • Adayların genel akademik profilleri burslarda belirleyici olan faktördür. Burs almanız durumunda mail ile gönderilen kabul belgesinde burs oranı belirtilecektir, ayrı bir e-mail gönderilmeyecektir.

Başvuru yapmak için lütfen HEMEN BAŞVUR linkine gidiniz.