Lisans Eğitim Ücretleri ve Bursları

Lisans Programları ve Yıllık Eğitim Ücretleri

Özyeğin Üniversitesinden (ÖzÜ) kabul almış tüm aday öğrenciler, burs yardımı almaları için kapsamlı bir değerlendirmeden geçer. ÖzÜ, en çok burs veren Türk üniversiteleri arasında yer almaktadır.

Yıllık eğitim ücretleri her akademik yıl için Mütevelli Heyeti tarafından belirlenir. 2019-2020 akademik yılı eğitim ücretleri aşağıda belirtilmiştir.

Yıllık eğitim ücreti her akademik dönemin başında ödenmelidir. Ödeme tarihleri web sitesindeki Akademik Takvim'de yer almaktadır.

FAKÜLTELER PROGRAMLAR Burssuz yıllık eğitim ücreti (KDV dâhil)* Burs Olanakları

10.000 $

Gastronomi ve Mutfak Sanatları****

Mevcut

* Yillik eğitim ücretine sağlık sigortası, teknoloji ücreti, yemek ve yurt ücreti dahil değildir.

** Pilot Eğitimi’nde yıllık öğrenim ücretlerine zorunlu uçuş eğitimi ücretleri dahil değildir. Öğrencilerin, uçuş ücretlerini lisans öğreniminin 4 üncü, 6 ncı ve 8 nci dönemleri başında olmak üzere 3 eşit taksitte Üniversitenin anlaşmalı olduğu kuruma ayrıca ödemeleri gerekmektedir. Uçuş okulu tarafından uçuş eğitimi ücretleri her yıl yeniden belirlenmekte olup, öğrenciler lisans öğreniminin 4 üncü dönemi başında belirlenen ücrete tabi olacaklardır. 2019-2020 eğitim-öğretim dönemi için Üniversitenin anlaşma yaptığı Ayjet Anadolu Yıldızları Uçuş Okulu tarafından belirlenen uçuş eğitimi ücreti KDV dahil 54.000 EUR karşılığı Türk Lirasıdır.

*** Otel Yöneticiliği Programına kayıt olan tüm öğrencilerin KDV dahil 300 TL üniforma takımı ücretleri bulunmaktadır. Öğrenciler, bu ücreti mutfak derslerinin başladığı 1.yıl, 2.dönem başı itibari ile ödemekten sorumludurlar.

**** Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans programına kayıt olan tüm öğrencilerin Uygulamalı Yiyecek Üretimi derslerinde kullanacakları üniforma takımının ücreti KDV dahil 348 TL, bıçak seti ücreti ise KDV dahil 675 Euro'dur. Öğrenim ücretleri için sunulan taksitlendirme imkanlarından yararlanılabilir.

Lisans Giriş Bursları Koşul ve Şartları

Başvuru değerlendirme sürecinin bir parçası olarak, öğretim üyeleri, başvurunuzda sağladığınız bilgilerden yola çıkarak, akademik başarıya dayalı giriş bursları verir. Bu burslar, Burs Koşul ve Şartları bölümünde belirtilen kriterlere göre her yıl yeniden göz geçirilir.

Burs bilgisi, kabul e-postanız ile birlikte gönderilir.