Özyeğin University, Çekmeköy Campus Nişantepe District, Orman Street, 34794 Çekmeköy - İSTANBUL

Phone : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

E-mail: info@ozyegin.edu.tr

Aug 24, 2020 - Oct 23, 2020

The Turkish Fulbright Commission Scholarship Programs

Dear All,

We share brief information notes of the Fulbright Education Commission on different scholarship programs for only Turkish citizens below: 

DOKTORA TEZİ ARAŞTIRMA BURSU: Türkiye’de bir doktora programına kayıtlı ve tez konusunu belirleyip, bu konu ile ilgili gerekli resmi onayları almış olan ve Amerika Birleşik Devletleri’nde tez konusu ile ilgili araştırma yapmak isteyen doktora öğrencileri başvuru yapabilirler. Doktora yeterliliğinin alınması değerlendirme kriteri olmayıp, çalışılacak tez ana konusunun belirlenmiş olması, Amerika’ya gidinceye kadar, zorunlu derslerin hepsinin alınacak olması ve bursiyerlerin Amerika’ya giderken mevcut doktora programlarına halen kayıtlı olmaları gerekmektedir. Bursa son başvuru tarihimiz 30 Eylül 2020 olup, burs 2021-2022 akademik yılına yönelik verilecektir.

DOKTORA SONRASI ARAŞTIRMA BURSU: Amerika Birleşik Devletleri’nde doktora sonrası araştırma yapmak isteyen ve doktora derecesini son 5 yıl içerisinde almış, genç akademisyenlere yönelik bir burstur. Bir akademik yıl süre ile verilecek olan burs programına son başvuru tarihi 30 Eylül 2020’dir ve burs 2021-2022 akademik yılında başlamak üzere verilecektir.

AKADEMİK ARAŞTIRMA BURSU:  En az üç, en fazla on iki ay süre ile, Amerika Birleşik Devletleri’nde alanı ile ilgili araştırma yapmak isteyen ve doktora derecesini bursun son başvuru tarihinden en az beş yıl önce almış akademisyenlere yönelik bir burstur. 2021-2022 akademik yılına yönelik verilecek olan bursa son başvuru tarihi 26 Ekim 2020’dir.

YABANCI DİL ÖĞRETİM ASİSTANLIĞI (FLTA) PROGRAMI: Kariyerlerinin başındaki İngilizce öğretmenlerinin, İngilizce Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencilerinin ve İngiliz Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngiliz Dilbilimi, İngilizce Mütercim-Tercümanlık ve İngilizce Çeviribilimi bölümleri son sınıf öğrencisi olup, en geç Haziran 2021’de mezun olacak öğrencilerin veya daha önceki yıllarda bu bölümlerden mezun olan kişilerin başvuru yapabildiği bir programdır. Bu bölümlerden, İngilizce Öğretmenliği Bölümü dışındaki diğer tüm bölümlerin öğrenci ve mezunlarının Pedagojik Formasyon Sertifikası’na sahip olmaları gerekmektedir. Bu bölümlerin yanı sıra, Türkçe Öğretmenliği, Türk Dili ve Edebiyatı, Dilbilim veya Gazetecilik ve Medya bölümlerinden de programa başvuru yapılmaktadır. Bu bölümlerden başvuracak adayların, başvuru sırasında hem Pedagojik Formasyon Sertifikası sunmaları hem de en az iki yıllık öğretmenlik tecrübesine sahip olmaları gerekmektedir. Son başvuru tarihine kadar Pedagojik Formasyon Sertifikası’na sahip olmayacak adayların, Eğitim Programları ve Öğretim, Eğitim Yönetimi, Yabancılara Türkçe Öğretimi veya Yabancı Dil (İngilizce) Öğretimi alanlarından birinde tezli ya da tezsiz yüksek lisans programına kabul almış olmaları gerekmektedir. 2021-2022 akademik yılına yönelik yapılacak FLTA Programı başvuruları için son başvuru tarihi 14 Ekim 2020’dir ve burs 9 ay süre ile verilecektir.

Burs başvurusu yapmayı düşünen adaylar, başvuru formlarına ve başvuru şartlarıyla ilgili ayrıntılı bilgiye  www.fulbright.org.tr  adresinden ulaşabilirler. Sorularınız olursa advising@fulbright.org.tr veya fulb-ist@fulbright.org.tr e-posta adreslerinden ilgili kişilere ulaşabilirsiniz.

Bilgilerinize,
Uluslararası Ofis