Özyeğin University, Çekmeköy Campus Nişantepe District, Orman Street, 34794 Çekmeköy - İSTANBUL

Phone : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

E-mail: info@ozyegin.edu.tr

Sep 23, 2020 - Sep 28, 2020

Türkçe Program Öğrencileri için Çevrimiçi ENG 103-104 Muafiyet Sınavı

Sevgili Öğrencilerimiz,

Türkçe programlarda öğrenim gören öğrencilere zorunlu olan ENG 103 İngilizce I ve ENG 104 İngilizce II derslerinden muaf olabilmeleri için 29 Eylül 2020 Salı günü saat 11:00’da “Muafiyet Sınavı” düzenlenecektir.  Sınav sonucunuza göre ENG 103 veya ENG 104 derslerinin birinden ya da her ikisinden muaf olabilirsiniz. Muafiyet alan öğrenciler, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından Öğrenci Hizmetleri’ne bildirilecektir. Muaf olduğunuz ders/dersleriniz not belgenizde (transcript) EW notu (muafiyet sınavı/Waiver with Examination) ile sınava girilen döneme Öğrenci Hizmetleri tarafından işlenecek ve derslerin kredileri ders ekleme-bırakma döneminde verilecektir. Muafiyet alamayan öğrenciler bu dersi/dersleri almakla yükümlüdürler.

Muafiyet sınavına katılmak için aşağıdaki linkte yer alan başvuru formunu 25 Eylül Cuma günü saat 18:30’a kadar doldurmanız gerekmektedir. Başvuru yapmayan öğrenciler sınava erişim sağlayamayacaklardır.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSerTe6hVsnAgT_ZDbfOXftkWW2c9txB61pazRruFwerfuw7bw/viewform?usp=sf_link

Aşağıdaki durumlardan birini sağlayan öğrenciler düzenlenecek olan muafiyet sınavına giremezler:

  1. 2020-21 Akademik yılında üniversitemizde eğitimine başlayacak yeni girişli olan placement sınavına katılmış olan öğrenciler
  2. Daha önceki dönem(lerde) bu dersleri veya sınavı başarmış öğrenciler
  3. TRACE sınavından başarılı olanlar
  4. Üniversitenin kabul ettiği TRACE düzeyindeki uluslararası sınavlardan geçerli puanı alanlar
  5. İsteğe bağlı hazırlık programı okuyup orta öncesi/A2 seviyeyi bitirenler
  6. Son üç yılını yurtdışında İngilizce konuşulan ya da ana/resmi dili İngilizce olan bir ülkede okuyan veya o ülkenin vatandaşı olarak o ülkede eğitim görenler.

 

SINAVLA İLGİLİ BİLGİLER

Sınav LMS üzerinden Zoom platformunda düzenlenecek olup sınavının formatını ve prosedürlerini görüp deneme yapabilmeniz için sınav için açılan LMS sayfasında mini birkaç soruluk bir quiz yer alacaktır. Sınav gereklilikleri ve sınavda kullanılacak gözetmenlik yöntemi ile ilgili bilgiler yine aynı LMs sayfasında yer alan Muafiyet Sınavı Rehberi’nde anlatılacaktır. Sınavdan önce bu yönergeleri dikkatli bir şekilde okumanız ve gerekli hazırlıkları yapmanız önem taşımaktadır.  LMS üzerinde deneme amaçlı açılacak olan birkaç soruluk quiz 28 Eylül Pazartesi günü erişime açık olacaktır. Sınav öncesinde lütfen bu sorular üzerinden sistemi deneyimlediğinize ve Zoom programının bilgisayarınıza yüklü olduğundan emin olunuz.

SINAVLA İLGİLİ ÖNEMLİ HATIRLATMA

Bilgi Teknolojileri Departmanımız, herhangi bir sorunla karşılaştığınızda size destek olmaya ve çözümler sunmaya hazırdır. LMS üzerindeki deneme amaçlı quiz’i yaparken herhangi bir sorunla karşılaşırsanız lütfen hemen Bilgi Teknolojileri Departmanımızı Çözüm Merkezimiz üzerinden bilgilendirin (https://solutioncenter.ozyegin.edu.tr/). Aksi takdirde asıl sınavda problem yaşayabilirsiniz.