Özyeğin University, Çekmeköy Campus Nişantepe District, Orman Street, 34794 Çekmeköy - İSTANBUL

Phone : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

E-mail: info@ozyegin.edu.tr

Nov 03, 2021

ÖzU in Press - Bilginin Işığında Yürümek (Turkish)

Mediacat

Prof. Dr. Evren Balta Özyeğin Üniversitesi
Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi, Bölüm Başkanı / TÜSIAD Küresel Siyaset Forumu Akademik Koordinatör /
Sabancı Üniversitesi, İstanbul Politikalar Merkezi Kıdemli Uzman

Bilginin ışığında yürümek

"Hayatı mümkün kılan tek şey kalıcı ve dayanılmaz bir belirsizliktir, bir sonra ne olacağını bilmemektir" der Ursula Le Guin. Evren Balta'ya göre içinde çok güçlü bir umut ve sabrı barındıran bu cümle, aynı zamanda kontrol etme arzumuza karşı bir direnci de simgeliyor.

Geçtiğimiz akademik yılda Party Politics, Turkish Politics, South European Politics and Society gibi dergilerde makaleleri yayımlanan Balta'nın, siyaset biliminin öngörülerinin siyaset yapımı sürecine uyarlanması hedefiyle, Michelsen Institute ve Çenter for Applied Turkish Studies gibi uluslararası kurumlarla işbirliğinde Türk dış politikası ve Türkiye siyaseti üzerine müşterek olarak kaleme alınmış raporlarda da imzası bulunuyor. Küresel sorunları ve Türkiye'nin küresel dünyadaki yerini geniş bir perspektifle tartışmayı hedef alan 2021 doğumlu TÜSIAD Küresel Siyaset Forum'un akademik koordinatörlüğünü üstlenen akademisyen, yeni kuşakların mevcut kutuplaşma iklimi dışında biraraya gelebilmesi hedefiyle geçen yıl faaliyete geçen Avrupa Siyaset Okulu'nun da kurucu üyelerinden ve eğitmenlerinden. Balta, ayrıca, Dış Politikada Kadınlar İnisiyatifi'nin de üyesi.

Geçtiğimiz yıl aldığınız, sizi en mutlu eden haber neydi?

Özlem Alton Olcay ile birlikte yazdığımız kitabın American Sociological Association'in Küresel ve Ulusötesi Sosyoloji alanında bir uluslararası araştırmacı tarafından yazılmış en iyi kitap seçilmesiydi. Sanırım 2-3 dakika yerimde zıpladım ve ödül mesajını bir hayal dünyasında gibi tekrar tekrar tam da algılayamayarak okudum. Emeğine değer verildiğini bu şekilde görmek gerçekten tarif edilemez bir heyecan yaratıyor insanda. Yaptığın şeylerin boşa gitmediğini öğrenmenin birçok yolu var, ödül de bunlardan bir tanesi.