Özyeğin University, Çekmeköy Campus Nişantepe District, Orman Street, 34794 Çekmeköy - İSTANBUL

Phone : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

E-mail: info@ozyegin.edu.tr

Nov 01, 2017

ÖzU in Press - Le Cordon Bleu'da hayallerini mutfak raflarından çıkarıyorlar (Turkish)

Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu ile 2012 yılında imzalanan işbirliği anlaşması çerçevesinde Le Cordon Bleu, 4 yıllık Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı öğrencilerinin mutfak sanatları derslerini üstleniyor. Burada aldıkları eğitimler sonucunda öğrenciler ya kendi fırınlarını açıyor ya da uluslararası otellerde şeflerin yanında çalışıyor. Le Cordon Bleu, üniversitede iki hizmet veriyor. Birincisi gastronomi öğrencilerin mutfak ve pastacılık derslerini Le Cordon Bleu müfredatında Le Cordon Bleu şeflerinden eğitim alıyor. Diğeri ise, Paris, Londra ve Madrid Le Cordon Bleu'da olduğu gibi genel katılıma açık sertifikasyon programları. 18 ila 70 yaş arasında eğitim alanlar program sonunda ya kendi yerlerini açıyor ya da uluslararası kuru mİ arda çalışma imkanı kazanıyor. Le Cordon Bleu İstanbul'da 4 Fransız, 1 İsviçreli, 1 Türk olmak üzere 6 eğitmen şef bulunuyor.

Pastane açan da var otelde şef olan da Le Cordon Bleu'da birbirinden farklı başarı hikayesi yer alıyor., Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu, sektör içinde bulunarak Duble Meze Bar'ın "Executive Chef"i olan Umut Karakuş'un Manchester'da bir dönem 'Executive Chef' olarak görev aldığını, Nisan 2017'den beri Fairmont Quasar Oteli Aila Restaurant'ın Şefi görevini üstlendiğini söyledi.

Le Cordon Bleu, 1895'ten beri mutfak sanatları geleneklerini yaşatan, 20'den fazla ülke ve 40'ı aşkın şehirde bulunuyor. Konuyla ilgili DÜNYA'ya açıklama yapan Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü M. Teoman Alemdar, 5 yıl içinde sertifika programından 892, 4 yıllık lisans programından ise 20 öğrenciyi mezun ettiklerini söyledi.