Özyeğin University, Çekmeköy Campus Nişantepe District, Orman Street, 34794 Çekmeköy - İSTANBUL

Phone : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

E-mail: info@ozyegin.edu.tr

Dec 14, 2017

ÖzU in Press - 'Mükemmeliyet Merkezi' Sanayi 4.0'a hazırlayacak (Turkish)

Özyeğin Üniversitesi'nin 'Sanayi 4.0 Mükemmeliyet Merkezi Projesi'yle Türkiye'deki KOBİ'lerin Sanayi 4.0 dönüşümündeki engeller azaltılacak. Öncü firmaların yaptığı pilot projeler merkez aracılığıyla yayılacak. 

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, AB Mali Programları Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı'nın ikinci dönemi kapsamında; 'İmalat Sanayi' başlığında sunulan Sanayi 4.0 Mükemmeliyet Merkezi projesi desteklenecek projeler arasına girmeyi başardı. Beyaz Eşya Yan Sanayiciler Derneği'nin (BEYSAD) başvuru sahibi olduğu veTÜSİAD işbirliğiyle de desteklenen proje kapsamında Özyeğin Üniversitesi bünyesinde Sanayi 4.0 Mükemmeliyet Merkezi kurularak başta KOBÎ'ler olmak üzere tüm girişimci ve şirketlere hizmet verilmesi hedefleniyor. Söz konusu merkez, KOBİ'lerin Sanayi 4.0 dönüşümündeki engellerin azaltılması, Sanayi 4.0 dönüşümüne sürdürülebilirlik kazandırılması, bu kapsamda üretim süreçlerinde verimliliğin ve rekabetçiliğin geliştirilmesi ve KOBİ'lerin imalat değer zincirine entegrasyonunun güçlendirilmesi konularında önemli katkılar sağlayacak. 

Katkı Sağlayacak 

Projeyle ilgili bilgileri paylaşan Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk 'Sanayi 4.0 konusunda disiplinler arası bir araştırma odağının üniversitemiz içerisinde oluşturulmasının, günümüzün bu hayati önemdeki gelişmesine büyük katkılar sağlayabileceği açıktır" açıklamasında bulundu. 

Uzmanlık alanı içerisinde 

ÖZYEĞİN Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Reha Civanlar, "Sanayi 4.0' ın öğretim üyelerimizin uzmanlık alanları içerisinde olması böyle bir merkeze başarıyla ev sahipliği yapabileceğimiz konusunda bize güven veriyor. Merkezin Ar-Ge'de etkin sonuçlara ulaşacağına inanıyorum" dedi. 

İlk hedef global rekabette geri kalmamak 

GENÇTÜRK sözlerini şöyle sürdürdü: "Sanayi 4.0 araştırma odağı üniversitemizin toplum için bilgi üretme ve uygulama misyonuyla tam olarak örtüşüyor. Merkez ilk etapta bu önemli sektörün global rekabette kalabilmesi için Sanayi 4.0 tekniklerinin kullanılmasını adresleyecek ve edinilen deneyimin bütün reel üretim sektörlerine yaygınlaştırılmasını hedefleyecek." 

Start-up'lar desteklenip ekosistem yaratılacak 

BEYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ş. Burak Özaydemir konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamada; "Merkezde kurulacak teknik altyapı ve verilecek hizmetlerle dönüşüm strateji danışmanlığı verileceğini, fayda maliyet analizlerinin mevcut ekipmanlar üzerinde pilot denemelerle kolaylaşacağını, öncü firmalann yapacağı pilot projelerin sektörde yayılımı kolaylaştıracağını ve firmalann üniversite-sanayi işbirliği kapsamında ArGe kapasitesinin artacağını düşünüyoruz. Projeyle özellikle beyaz eşya sektöründe Sanayi 4.0 odaklı projelerin start-up'larının desteklenip, sonuçta tüm sektörü kapsayan bir ekosistem yaratılması amaçlanıyor" dedi.