Özyeğin University, Çekmeköy Campus Nişantepe District, Orman Street, 34794 Çekmeköy - İSTANBUL

Phone : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

E-mail: info@ozyegin.edu.tr

Mar 25, 2021

ÖzU in Press - Girişimci Başkalarının Göremediğini Görendir (Turkish)

Dünya

İş dünyasının dezavantajlı kesimleri olarak değerlendirilen gençler, kadınlar ve çocukları girişimcilik eko sistemine dahil etmek amacıyla 10 yıl önce kumlan LİYAKAT (Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği), bu sürede eğitim, yarışma, atölye, mentörlük gibi çalışmalarla bu kesimlerden binlerce kişiye ulaştı. Son olarak pandemi nedeniyle çevrimiçi düzenlenen LİYAKAT Girişimcilik Okulu konferansını düzenleyen dernek, fark yaratan girişimcileri genç girişimci adayları ile buluşturdu.

Özyeğin Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen konferansta konuşan LİYAKAT Başkanı Berkay Eskinazi, "Girişimcilik yeniliktir. İnsanlığın gelişimine katkı sağlama çabasıdır. Girişimci başkalarının görmediğini gören kişidir. Girişimcilik kavramı değişim yaşıyor. Dünün girişimcileri ile bugünün girişimcileri arasında fark var. Bu konferanslar ile işte hem bu değişime ışık tutmamın hem de tecrübeli isimlerle girişimcilere yol haritası sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Girişimciliğe Uzman Bakışı

Özyeğin Üniversitesi Bilgi, Teknoloji Transferi ve Girişimcilik Direktörü Dr. İsmail Arı ise gençlerin 'girişimcilik' konusunda bilinçlendirilmesine büyük önem verdiklerini vurguladı. Dr. Arı "Girişimcilerin, yenilikçi fikirleri ticarileştirerek toplumda sürdürülebilir zenginlik yaratılmasına katkıda bulunan temsilciler olduğuna inanıyoruz ve girişimcilerin gelişmesi için çalışmayı misyon ediniyoruz" dedi.

Etkinlikte son dönemde makine ve insanın birleşmesini ifade eden transhümanizm kavramının hayatımıza girdiğini söyleyen Yaşam Atölyesi Kurucusu ve Yazar Aret Vartanyan, bu dönem insanlığın ikinci rönesansı olacağını ve her şeyin sil baştan yaşanacağını belirtti. Faladdin ve Binnaz Abla Kurucu Ortağı Kaya Diker ise gençlere hayal kurarken lokal problemleri çözmeye yönelik şeyler değil, büyük pazarlarda uygulanabilir global fikirleri ortaya koymalarını, hayallerini büyük, beklentilerini küçük tutmalarını önerdi. Doç. Dr. Engin Deniz Eriş sosyal girişimcinin, bilinen teknolojilerin bilinmeyen taraflarını yaratıcılığıyla kombine etmesi gerektiğini söylerken, Keiretsu Forum Türkiye Genel Müdürü Duygu Eren, girişimcilerin dijitalleşmeye ayak uydurmak zorunda olduğuna dikkat çekerek, "Teknoloji artık olmazsa olmaz. Girişimciler konfor alanından çıkmalı, dünyayı takip etmeli. Aksi takdirde rekabet edemez hale gelirsiniz" dedi.