Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Haz 11, 2015

“Yeni” Girişimciler için Erasmus Programı Başvuruları Açıldı!

ERASMUS-LOGOs-17_EN_54f5e4c223c7e.jpg

Özyeğin Üniversitesi olarak yeni üyesi olduğumuz, Almanya, Polonya, Hollanda ve İtalya ve Türkiye konsorsiyumunda, 
Avrupa Birliği tarafından finanse edilen tekno-girişimcilere yönelik "Yeni Girişimciler Erasmus Programı"nın başvuruları başladı. 

Bu program girişimcilere, program üyesi ülkelerden birinde, başarılı bir ev sahibi girişimcinin yanında tecrübe ve dış pazar bilgisini geliştirme fırsatı sağladığı gibi yurt dışından gelecek “yeni” girişimcilere de ev sahipliği yapma olanağı tanıyor. 

Eğer, iki yönlü programdan faydalanmak istiyorsanız, bir “yeni” girişimciyseniz ya da ‘ev sahipliği’ yapmak isteyen bir girişiminiz varsa bu linkten detaylı bilgi alıp, başvuru yapabilrisiniz. 

Avrupa Birliği'nin eğitime yönelik kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağladığı "Erasmus" projesi “yeni” girişimcilere destek oluyor. “Yeni Girişimciler Erasmus Programı”, 2011 senesinde  kurulan İş Hızlandırma Programı'mız Girişim Fabrikası tarafından yürütülecek.

Programa katılmak için gerekli/yeterli şartlar şu şekilde:
·         Yeni Girişimciler için; “Yeni” olarak tanımlanabilmesi için, başvuran girişimcinin ya bir iş planı ile yeni iş kurma planının olması ya da henüz 3 yılını doldurmamış ilk girişimi olması gerekiyor. Tekno-girişimciler öncelikli olarak değerlendiriliyor.
·         Ev Sahibi Girişimciler için, Bir KOBİ‘nin sahibi veya yöneticisi olmak ve şirketinin en az 3 yıldır faaliyet gösteriyor olması gerekiyor. Ayrıca, “yeni” girişimciler ile bilgi ve tecrübelerini paylaşma ve onlara mentorluk yapma konusunda gönüllü olmak önemli.
·         Her iki taraf için de yaş ve sektör sınırlaması yok ancak yabancı dil yeterliliği (tercihen İngilizce) gerekiyor.
Avrupa Birliği, programdan yararlanmak üzere başvuran ve tercih ettikleri ülkelerden birinde bir eşleşme sağlanan girişimcilere, gidecekleri ülkelerin şartlarına göre aylık olarak belirlenen tutarda bir hibe sağlıyor. Değişim en az 1 ay, en fazla 6 ay sürüyor.

“Yeni Girişimciler Erasmus Programı”, “yeni” girişimcilere, ev sahibi girişimcinin bilgi birikimi ve tecrübelerinden faydalanma ve global pazar bilgisini ve erişimini geliştirme fırsatı sağlarken, ev sahibi girişimciler de misafir ettikleri girişimcilerden faaliyet gösterilen alanla ilgili global pazar bilgisi alma, sınır ötesi iş ilişkilerini ve network ağlarını geliştirmede büyük faydalar sağlayabiliyor.

An initiative of the European Union