- Özyeğin Üniversitesi’ni kazandım, yurtta konaklamak istiyorum, kaydımı ne zaman ve nasıl yaptırabilirim?
Yurt başvuruları üniversite kayıt haftası ile birlikte başlayacak olup, başvurular ile ilgili ayrıntıları
link üzerinden takip edebilirsiniz.
- Yurtlarınıza başvuru yaparken oda arkadaşımı seçebilir miyim?
Yurtlarımıza
SIS üzerinden başvurunuz esnasında birlikte kalmak istediğiniz arkadaşınızın öğrenci numarasını belirttiğiniz takdirde, olanaklarımız ve yerleşim önceliklerimiz esas alınarak talebiniz karşılanabilir. Aynı talebin, birlikte kalmak istediğiniz arkadaşınız tarafından da yapılması gerekmektedir. Birlikte kalma taleplerinin karşılanabilmesi için, talep sahiplerinin hepsine aynı oda tipinin çıkmış olması gerekmektedir.
- Yurtta konakladığım odayı istediğim zaman değiştirebilir miyim?
Her dönem bir defaya mahsus olmak üzere
yurt@ozyegın.edu.tr adresine e-posta göndererek oda değişimi konusunda müracaat edebilirsiniz. Oda değişimi sebebinizin geçerli olması durumunda olanaklar dahilinde mümkün olan en kısa süre içerisinde talebiniz karşılanmaya çalışılacaktır.
- Yurtlara hangi tarihte girebilirim? Yurtlardan hangi tarihte ayrılabilirim?
Yurtlara giriş ve çıkış tarihleri her yıl
akademik takvime göre Konaklama Hizmetleri Müdürlüğü tarafından belirlenmektedir. Yurt başvurusu olumlu sonuçlanan öğrenciler Konaklama Hizmetleri Müdürlüğü’nün belirttiği şekilde ve zamanda yurt kayıt işlemlerini yerine getirmiş olarak gerekli formları imzalayıp, ilgili belgeleri teslim ederek yurda giriş yapabilirler. Yurtlardan son çıkış tarihi her dönemin sonunda gönderilen duyurularda belirtilmektedir. Bunların dışında öğrenciler çeşitli sebeplerden dolayı da çıkış işlemlerini yaparak yurttan ayrılabilirler.
- Yurt başvuru tarihlerini kaçırdığım takdirde ne yapmalıyım, daha sonra başvuru şansım var mı?
Başvuru tarihini kaçıran öğrencilerimiz için uygunluk durumuna göre yeni başvurular açılır. Öğrencilerimiz yurt başvurularını MyÖzÜ üzerinden veya ozu uzantılı e-posta hesapları aracılığıyla takip edebilirler.
- Yurda giriş için gerekli belgeleri geçen yıl vermiştim bu yıl da yenilemem gerekir mi? Belgeleri nereye, ne zaman vermem gerekiyor?
Önceki yıldan belgeleri olan öğrenciler belgelerini her sene yenilemek zorunda olup yurda giriş yapacağı gün Konaklama Hizmetleri Ofisi'ne teslim etmeleri gerekmektedir. Aksi takdirde yurt girişine izin verilmemektedir.
- Güz döneminde yurtta konaklarken Bahar Dönemi için tekrar yurt başvurusu yapmalı mıyım?
Tüm yurt başvuruları yıllık olarak alınmakta olup güz döneminde yurtta konaklayan öğrencilerin bahar dönemi için tekrar başvuru yapmasına gerek yoktur. Dönemlik başvurular sadece yönergede belirtilen akademik sebepler çerçevesinde yapılmaktadır.
- Yaz tatili dönemlerinde yurtlarda konaklayabilir miyim?
Yaz dönemi için; yaz okulu öğrencileri, staj yapacak öğrenciler ve üniversite bünyesinde bazı özel çalışmalara katılacak öğrenciler, Konaklama Hizmetleri Müdürlüğü'nün belirlediği tarihler arasında yurtlarımızda konaklayabilmektedirler. Staj ve özel çalışmalar için konaklayacak öğrencilerimiz için fakülte onayı istenmektedir. Yaz dönemi konaklama için başvuru tarihleri ve yapılacak işlemler öğrencilere e-posta yoluyla duyurulmaktadır.
- Depozito Ücretini ne zaman ödemem gerekmektedir?
Başvurunuzun olumlu sonuçlanması halinde depozito ücreti,
ilgili başvuru dönemi için Konaklama Hizmetleri Müdürlüğü tarafından belirtilen tarihe kadar SIS>>FinansalBilgiler>>Borç Görüntüleme ve E-Ödeme ekranından kredi/banka kartı ile ya da Fibabanka şubelerinden ‘Öğrenci Numarası’ ve ‘T.C Kimlik Numarası’ bilgileri ile nakit olarak gerçekleştirilir. Depozito ücreti bir defaya mahsus alınmaktadır. Depozito ücreti; yurtta kalmaya devam ettiğiniz sürece adınıza tanımlı olup, yurttan ayrılmanız durumunda gerekli hasar kontrolleri yapılarak tarafınıza iade edilmektedir. Sonraki dönemlerde gerçekleşebilecek olan depozito ücret artış farkı, yeni yurt başvurusu döneminde tamamlanacaktır.
- Yurttan çıkış yapmak istiyorum. Hangi işlemleri yapmalıyım?
Odanızı boşalttıktan sonra Konaklama Hizmetleri Ofisi’ne gelerek gerekli çıkış belgelerini imzalamanız ve oda kartınızı teslim etmeniz gerekmektedir.
- Yurtlardan çıkış işlemi yapmadan gidersem ne olur?
Yurt çıkış işlemlerini belirtilen tarihler arasında ve ilgili hükümler uyarınca yapmayan öğrencilerin bıraktıkları eşyalardan Konaklama Hizmetleri Müdürlüğü sorumlu değildir. Ayrıca çıkış işlemlerini yapmayan öğrencilerimize Yurt Yönergesi gereğince uyarı cezası verilir.
- Yurtlara ait ödenmemiş borcum var. Yurda giriş yapabilir miyim?
- Yurtlara yerleşim için gelen öğrenciler, mevcut dönem ücretleri de dahil olmak üzere yurtlara ait tüm ödemelerini tamamlamalıdır. Ödenmemiş ücreti bulunan öğrencinin yurt giriş işlemleri yapılamaz.
- Zamanında ödeme yapmazsam ne olur?
Her eğitim ve öğretim yılına ait yurt ücretlerini, belirtilen son ödeme tarihine kadar ödemeyen öğrencilerin yurtlarla ilişiği kesilerek yurt hakkı yedekte bekleyen öğrencilere devredilir.
- Yurda yerleşmek üzere gelirken kişisel eşyalarım dışında neler getirmeliyim?
Yurt odalarında yatak, alez, yatak mobilyaları, elbise dolabı, çalışma masası ve sandalyesi, buzdolabı, koltuk (bazı oda tiplerinde bulunmamaktadır) ve masa lambası mevcuttur. Yastık, nevresim, havlu, yorgan gibi tekstil malzemelerini öğrenciler kendileri temin etmektedirler.
- Eşyalarımı taşımamda bana yardımcı olunabilir mi?
Konaklama Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde eşya taşıyabilecek görevliler bulunmamaktadır. Eşya taşınması için tüm öğrencilerimizin kullanımına açık olan taşıma arabalarımız mevcuttur, öğrencilerimiz taşıma arabalarını kullanarak eşyalarını kendileri taşıyabilmektedirler.
- Konakladığım bina/kat/oda/oda arkadaşı ile ilgili sorunlarım var. Bunların çözülmesi için öncelikle kime/kimlere başvurmalıyım?
Konaklama Hizmetleri Ofisleri 7/24 açık olup karşılaştığınız her türlü sorununuz için ofise gelerek yetkililerle görüşebilir, yurt@ozyegin.edu.tr adresine e-posta gönderebilir veya Yurt 1-2-3 için 0216 564 9190, Yurt 4-5 için 0216 564 97 82, Yurt 6 ve Misafirhane için 0216 564 98 60 numaralı telefonlardan Konaklama Hizmetleri Müdürlüğü Ofislerine ulaşabilirsiniz.
- Oda kartımı unuttum/kaybettim. Ne yapmalıyım?
Yurtta konaklayan öğrencilerimiz oda kartlarını unutmaları durumunda, odalarının bulundukları lokasyondaki yurt ofisine uğrayarak 1 günlük geçici kart çıkarabilir. Oda kartlarını kaybetmeleri durumunda ise; yeni oda kartı talebinde bulunabilirler. Öğrencilerimizin kaybettikleri oda kartı bedeli 100 TL olup SIS üzerinden borç ataması yapıldığında ödemelerini online olarak ya da Fibabanka aracılığıyla nakit olarak yapabilirler.
- Yurtta konaklayan bir arkadaşımın oda numarasını, iletişim bilgilerini, doğum tarihini vb. bilgilerini öğrenebilir miyim?
Öğrencilerimize ait hiçbir bilgi KVKK kapsamında başkası ile paylaşılamaz.
- Yazın yurttan ayrılırken depozitomu geri alabilir miyim?
Öğrencilerimiz yurtlar ile tamamen ilişiğini kesiyor ise, Ücret İade Formu doldurarak depozito ücretlerini iade alabilmektedirler.
- Okuldan herhangi bir sebeple uzaklaştırma cezası aldığımda bu durum yurtlarda kalmamı etkiler mi?
Okuldan uzaklaştırma cezası alan yurt öğrencileri uzaklaştırma süresi boyunca yurtlarda da konaklayamazlar.
- Okulun öğrencisiyim fakat aktif olarak okula devam etmemekteyim bu durumda yurtlarda konaklayabiliyor muyum?
Yurtlarımızda konaklama yapabilmeniz için kayıt durumunuzun kayıtlı olması gerekmektedir. Aksi halde yurtta konaklamanız mümkün değildir.
- Annem, babam, kardeşim veya arkadaşım odamda kalabilir mi?
Öğrencilerimizin odalarında kendileri dışında aile bireyleri de dahil olmak üzere kimsenin misafir olmasına veya konaklamasına müsade edilmez.
- Bir arkadaşım iki kişi ortak kullanımlı odada kalıyor ve odadaki diğer yatak boş. Ben de yurt öğrencisi olduğuma göre bazen arkadaşımın odasındaki boş yatakta konaklayabilir miyim?
Öğrenciler Konaklama Hizmetleri Müdürlüğü tarafından yerleştirildikleri odalarda konaklamak zorundadırlar. Herhangi bir sebeple odaya misafir olarak giriş yapamazlar.
- Özyeğin Üniversitesi öğrencisi olup yurtta kalmayan bir arkadaşım sınav zamanı, kötü hava koşulları veya başka herhangi bir sebeple odamda konaklayabilir mi?
Öğrencilerimizin odaları sadece kendileri için tahsis edilmiştir. Herhangi bir sebeple yurtta kalan/kalmayan kişilerin öğrencilerimizin odasında konaklamasına müsaade edilmez. Yurtlarda boş yer olması ve planlama yapılması sonrasında odalar günlük konaklamaya açılacaksa, tüm öğrencilere duyuru gönderilir ve uygunluk durumuna göre konaklama imkanı sağlanabilir.
- Ben Özyeğin Üniversitesi’nde okuyorum, kardeşim de İstanbul’da başka bir Üniversiteyi kazandı. Özyeğin Üniversitesi yurtlarında birlikte konaklayabilir miyiz?
Özyeğin Üniversitesi yurtları yalnızca Özyeğin Üniversitesi öğrencilerinin kullanımına açıktır. Yurtlarımızda Özyeğin Üniversitesi öğrencisi dışında başka bir üniversite öğrencisi konaklayamaz.
- Yurtlarda hayvan besleyebilir miyim?
Yurtlarımızda hayvan beslenmesine ve bulundurulmasına izin verilmemektedir.
- Yurt oda ve ortak alanlarda bulunan yangın sistemleri hakkında bilgi edinebilir miyim?
Yurt odalarında ve ortak alanlarda, duman algılayıcı dedektörler bulunmaktadır. Kontrol merkezine önce sessiz sonra sesli alarm olarak sinyal gitmektedir. Dedektörlere herhangi bir zarar verilmesi durumunda güvenliği tehlikeye düşüren davranışlar çerçevesinde cezai işlem uygulanır.
- Yurtlardaki katlarda bulunan yangın tüpleri hakkında bilgi edinebilir miyim?
Katlardaki yangın tüpleri kuru kimyevi toz, mutfaklardaki yangın tüpleri karbondioksit gazı içeren tüplerdir. Amacı dışında kullanılmaları halinde güvenliği tehlikeye atan davranışlar çerçevesinde değerlendirilerek cezai işlem uygulanır.
- Ortak alanlarda eşya bırakırsam/unutursam ne yapılır?
Ortak alanlar yurtlarda konaklayan tüm öğrencilerimizin kullanımına açık olduğu için bu alanlarda bırakılan/unutulan eşyaların sorumluluğu öğrencilerimize aittir. Konaklama Hizmetleri Müdürlüğü tarafından ortak alanda bulunan eşyalar Güvenlik Merkezi’ne teslim edilmektedir.
- Ortak mutfaklarda kirli bulaşıklarımı bırakırsam ne yapılır?
Ortak mutfaklarda bırakılan/unutulan eşyaların sorumluluğu öğrencilerimize aittir. Ortak mutfaklarda bırakılan veya sahip çıkılmayan eşyalara Yurt Yönergesi kapsamında gerekli işlemler uygulanır.
- Çamaşırhanede eşya bırakırsam/unutursam ne yapılır?
Çamaşırhaneler yurtlarda konaklayan tüm öğrencilerimizin kullanımına 7/24 açıktır. Çamaşırhanelerde bırakılan/unutulan eşyaların sorumluluğu öğrencilerimize ait olup bırakılan veya sahip çıkılmayan eşyalara Yurt Yönergesi kapsamında gerekli işlemler uygulanır.
- Yurt kurallarına uymamanın yaptırımı nedir?
Yurt Yönergesi’nde belirtilen kurallara uymayan öğrenciler hakkında, Yurt Disiplin Komisyonu tarafından gerekli uyarı ve cezai işlemler yapılır. Kural ihlallerinin öğrenci tarafından devam ettirilmesi durumunda, öğrenci yurtlardan çıkarılabilir ve bir daha yurtlara yerleştirilmeyebilir.