Kilometre Taşları

2007

Özyeğin Üniversitesi resmi olarak kuruldu.

Prof. Dr. Erhan Erkut Kurucu Rektör olarak atandı.

Mühendislik Fakültesi kuruldu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kuruldu.

Fen-Edebiyat Fakültesi kuruldu.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu kuruldu.

Fen Bilimleri Enstitüsü kuruldu.

Sosyal Bilimler Enstitüsü kuruldu.

2008

Altunizade Kampüsü inşaatı tamamlandı.

2008

İlk Basın Lansmanı yapıldı.

Girişimcilik Merkezi kuruldu.

2009

Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi (EÇEM) kuruldu.

2009

Özyeğin Üniversitesi ilk TÜBİTAK projesi, “Termo/Fotovoltaik Güç Jeneratörleri Gelişimi için Yakın-Alan Işınımlı Isı Transferi Araştırması” başlığı ile kabul edilmiştir.

2009

Finans Mühendisliği Merkezi kuruldu.

2010

Özyeğin Üniversitesi ve Goldman Sachs'ın birlikte hayata geçirdiği "10.000 Kadın Girişimci Sertifika Programı" başladı.

Hukuk Fakültesi kuruldu.

Sivil Havacılık Yüksekokulu kuruldu.

Girişim Fabrikası açıldı.

Eylül

Çekmeköy kampüsünde eğitim başladı.

Türkiye'nin ilk Girişimcilik Lisans Programı açıldı.

Ocak

Alman Hukuku Araştırma Merkezi kuruldu.

Mayıs

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi kuruldu.

Temmuz

İlk Mezuniyet Töreni yapıldı.

Eylül

Türkiye'nin ilk Girişimcilik Yüksek Lisans Programı açıldı.

Kasım

Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) kuruldu.

Spor Merkezi açıldı.

2013

İlk ÖzÜ CUP Liselerarası Spor Turnuvası başladı.

Özyeğin Üniversitesi, Akademik Bina-1 ve Öğrenci Merkezi binaları LEED Gold Sertifikası aldı.

2013

Yabancı Diller Yüksekokulu kuruldu.

2013

İlk Lise Yaz Okulu açıldı.

2013

Yabancı Diller Yüksekokulu (ScOLa) Binası açıldı.

2013

Türkiye'nin ilk Kurumiçi Girişimcilik Konferansı yapıldı.

Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK) ile Özyeğin Üniversitesi "İstanbul Finansal Risk Yönetimi Laboratuvarı" ortak çalışması, uluslararası bilgi teknolojisi kuruluşu International Data Corporation (IDC) "En İyi Büyük Veri Projesi" ödülüne layık görüldü.

2013

TÜBİTAK'tan 10 yıl boyunca Teknoloji Transfer Ofisi Desteği alan 10 üniversiteden biri oldu.

2014

Alp Alkaş Perakende Gayrimenkul Merkezi açıldı.

2014

Prof. Dr. Esra Gençtürk Rektör olarak atandı.

2014

Özyeğin Üniversitesi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS 18001 İş Sağlığı Güvenliği Yönetim Sistemi sertifikalarını aldı.

2014

Fen-Edebiyat Fakültesi'nin adı Sosyal Bilimler Fakültesi olarak değiştirildi.

Ağustos

2014

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin adı işletme Fakültesi olarak değiştirildi.

2015

İstanbul Grand Airport (İGA) ve Sivil Havacılık Yüksekokulu ilk "İstanbul Hub Semineri"ni düzenledi.

2015

Eğitimde Fırsat Eşitliği Burs Programı başladı.

2016

Uluslararası Sürdürülebilir Kampüs Ağı (ISCN):Dünya Ekonomik Forumu’nun akademik platformu olan Küresel Lider Üniversite Forumu (GULF) ile ISCN’nin 2016 ortak raporunda üniversitemiz, tek Türk üniversitesi olarak yer aldı.

İşletme Enstitüsü kuruldu.

Sivil Havacılık Yüksekokulu, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi oldu.

2016

Enerji Verimli Aydınlatma Teknolojileri Araştırma, Geliştirme, Eğitim ve Uygulama Merkezi (EVATEG) kuruldu.

2016

Optik Kablosuz Haberleşme Mükemmeliyet Merkezi (OKATEM) kuruldu.

2016

Özyeğin Üniversitesi Sporda Türkiye'nin En Başarılı Vakıf Üniversitesi oldu.

2017

ÖzÜ-X binamız faaliyete geçti.

2017

Özyeğin Üniversitesi ve TÜSİAD iş birliğiyle “Sürdürülebilir Kalkınma Forumu (SKF)” kuruldu.

2017

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2017 raporunun sonuçlarına göre Özyeğin Üniversitesi, “Genel Memnuniyet” sıralamasında tüm üniversiteler arasında ‘Birinci’ sırada yer aldı.

2017

Yurt 6 binamız hizmete girdi.

2017

Üniversitemiz imzaladığı iş birliği protokolü ile “Savunma Sanayii için Araştırmacı Yetiştirme Programı” na dahil oldu.

Üniversitemiz ile İstanbul Barosu arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Ocak

Havacılık ve Uzay Bilimleri fakültemiz Türk Hava Yolları ile sektörel iş birliği yaptı.

2018

Özyeğin Üniversitesi ve General Electric (GE) Türkiye iş birliğiyle kurulan “İnovasyon Merkezi”, ÖzÜ-X binamızda açıldı.

BEYSAD Sanayi 4.0 Mükemmeliyet Merkezi Projesi için Rekabetçi Sektörler Programı ile protokol imzalandı.

2018

Çift ve Aile Merkezi (ÖzÜÇAM) açıldı.

Yurt 6 binası ve ÖzÜ-X 2017’nin en iyi mimari projeleri arasında yer aldı.

2018

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) Genel Memnuniyet Sıralamasında ÖzÜ ikinci kez birincilik elde etti. Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk ise üstün performansta ‘altın’ ödül sahibi oldu.

Ağustos

2018

Kariyer ve Yetenek Yönetimi Derneği’nin Türkiye genelinde gerçekleştirdiği CALIBRE Yükseköğretim İstihdam Endeksi 2018 araştırmasının sonuçlarına göre “Mezunları En Hızlı İş Bulan Üniversiteler” sıralamasında ÖzÜ birinci sırada yer aldı.

ÖzÜ, Türkiye’nin en iyi kampüse sahip ilk 10 üniversitesi sıralamasında birinci seçildi.