Ödeme Yöntemleri ve İade Koşulları

Tüm öğrencilerimiz için yurt ücretlerimiz TL olarak belirlenmiştir.

Yabancı uyruklu öğrencilerimiz ilgili ödemelerini USD olarak ödemek istemeleri halinde; mevcut TL bazındaki yurt ücretini T.C. Merkez Bankası tarafından bir iş günü önce belirlenen gösterge niteliğindeki alış kurunu esas alarak aşağıdaki hesap numaramıza ‘Öğrenci ve Pasaport Numarası’ ile yatırabilirler.

SWIFT Kodu : FBHLTRISXXX

Hesap Adı : Özyeğin Üniversitesi

USD IBAN No: TR090010300000000003550268

USD ödemeleri haricinde Üniversiteye doğrudan havale veya EFT ile ödeme yapılmamaktadır.

PEŞİN ÖDEME

TL ile Peşin Ödeme Seçenekleri

Belirlenen ücretlerin TL ile ödemelerinde geçerlidir.

Banka veya Kredi Kartı ile Peşin Ödeme

Ödeme; Herhangi bir banka kartı veya kredi kartı ile son ödeme tarihine kadar, öğrenci numarası ile üniversitemiz web sitesi üzerinden Web Pos Sistemi aracılığıyla ödenir. Ödeme için tıklayınız.

Banka Şubesinden Peşin Ödeme

Ödeme yapacak kişi, son ödeme tarihine kadar herhangi bir FİBABANKA şubesine giderek yetkili kişiye Özyeğin Üniversitesi yurt ücreti ödemesi yapacağını öğrenci numarası ile birlikte öğrencinin adını ve soyadını vererek bildirir. Banka sisteminde görüntülenecek tutar, banka yetkilisi tarafından tahsil edilir.

Fibabanka Internet Bankacılığı Üzerinden Peşin Ödeme

Fibabanka müşterileri, Fibabanka Internet Bankacılığı’ndan giriş yaparak, Ödemeler menüsünde yer alan  “Okul Ödemeleri” seçeneğinden, öğrenci numarasını girerek tüm borç bilgilerini görüntüleyebilir ve  hesabından peşin ödeme yapabilir, detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Taksitli Ödeme

Yurt ücretleri kredi kartı ile taksitli ödenebilir.  Taksitli ödeme, TL ile ödemelerde geçerlidir.  ABD doları ile ödemelerde taksitli ödeme seçeneği bulunmamaktadır.

Taksitli ödeme yalnızca anlaşmalı bankaların bireysel kredi kartlarında geçelidir. Taksitli ödemelerde herhangi bir vade farkı uygulanmaz. Ödemeler, Üniversitenin anlaşmalı olduğu banka kartları ile Üniversitemiz web sitesi üzerinden Web Pos aracılığıyla ödenir. Ödemelerle ilgili taksit seçeneklerini güncel olarak bu linkte bulunan "Anlaşmalı Banka Kredi Kartları" tablosundan takip edebilirsiniz. Ödeme için tıklayınız.

İade Koşulları

Yurt Yönergesi gereğince; "15 Eylül ve sonrasında ayrılan öğrencilerden barınma hizmeti aldığı aylar ve içinde bulunulan ayın ücretinin tamamı ve kalan aylara ait barınma hizmeti ücretinin en fazla %50’si, bu öğrenciler eğer Bakanlık tarafından işletilen öğrenci yurtlarından birine kayıt yaptırdığını belgeliyorsa en fazla %40’ı alınır. Bu öğrencilere depozitoları ile peşin ödeme yapılan hallerde bu fıkraya göre hesaplanacak ücret mahsup edilerek geriye kalan tutar bir ay içinde iade edilir ve hizmet sunum taahhütnamesi feshedilir."

İade işlemleri için öğrencinin Ücret İade Formu doldurması gerekmektedir. Bu formu Yurt Ofislerine giderek doldurabilir veya yurt@ozyegin.edu.tr adresine e-posta gönderip formu talep edebilir, formu ıslak imzalı bir şekilde doldurup e posta ile geri gönderebilir.

Not: Üniversitemiz, yukarıdaki bilgiler üzerinde önceden haber vermeksizin değişiklik yapma hakkını saklı tutar.