Oca 08, 2015

İşletme Fakültesi Öğrencileri Glo-bus Birincisi

ERA ekibinde yer alan İşletme Fakültesi son sınıf öğrencilerimiz Ernoyan Çavdar, Anıl Balıkçı, Burak Kural ve Anas Mostafa, SEC 402 İşletme Entegrasyonu dersinde, dünya çapında çok popüler olan  Glo-bus simülasyon oyununu oynadı.

ÖzÜ öğrencileri, 8-14 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen ilk turda dünya çapında 79 üniversiteden gelen 779 takım arasından son tura katılmaya hak kazanarak, son turdaki 55 ekip arasında açık ara farkla birinci oldu.

Türkiye`de Sabancı, Koç ve Yeditepe Üniversitesi`nin de uygulamaya koyduğu Glo-bus Simülasyon oyununda, öğrencilerin öğrenimleri süresince edindikleri bütün bilgileri, sanal bir şirkette tatbik etmelerinin yanı sıra, yeni ürün geliştirme, pazarlama, operasyon, tedarik zinciri, organizasyon, insan kaynakları, kurumsal sosyal sorumluluk, finans ve stratejiye kadar çok geniş bir yelpazeye yayılan alanda öğrendikleri kavramları birbiriyle bütünlük içerisinde uygulamaları bekleniyor.