Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Ara 17, 2019

Vakıfbank Hackathon’da kazananlara ödülleri verildi

Genç nesilleri kod yazmaya teşvik etmek amacıyla Vakıfbank tarafından ‘Hack to the Future’ temasıyla düzenlenen kodlama yarışmasının finalleri 13 – 15 Aralık 2019 tarihleri arasında Vakıfbank Ar-Ge Merkezi’nde gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün jüride yer aldığı ve finale kalan projeleri değerlendirdiği hackathon’da katılımcılar, 48 saat boyunca projelerini hazırlamak için yarıştı.

Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün yanı sıra BKM Genel Müdür Yardımcısı Celal Cündoğlu, Vakıfbank Genel Müdür Yardımcıları Metin Recep Zafer, Hüseyin Uğur Bilgin ve Ferkan Merdan, Dogma Alares Kurucu Ortağı Kıvanç Emiroğlu, Digital Zoomin Yönetici Ortağı Yılmaz Sonışık, Yeni Nesil Girişim Yatırımcısı Hande Enes jüride yer aldı. Birinci olan ekibin 30 bin TL ile ödüllendirildiği hackathon’da yarışmacılar büyük ödülü Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih ve Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün elinden aldılar. Yarışmada kazananlara toplam 60 bin TL para ödülü dağıtıldı.

Hackathon: İnovatif fikirlerin rekabeti

Teknoloji şirketleri tarafından düzenlenen hackathon’lar, kodlama odaklı yarışmalardır. Özellikle inovatif fikirlerin sunulduğu bu yarışmalarda yazılım geliştiricileri, grafik tasarımcılar ve bilgisayar programcıları birkaç kişilik takımlar halinde 1 – 7 gün boyunca çalışarak geliştirdikleri projeleri süre bitiminde jüri üyelerine anlatır. Hackathon’ların en temel kuralı, yarışmanın düzenlendiği alandan ayrılmadan projeyi tamamlamaktır. Jürinin uygun gördüğü çalışmalar ise ödüllendirilir.