Prof. Dr. Barış TAN - Rektör (V.)

Barış Tan Boğaziçi Üniversitesi’nden Elektrik Elektronik Mühendisliği lisans, University of Florida'dan Endüstri ve Sistem Mühendisliği yüksek lisans, Üretim Sistemleri konusunda yüksek lisans sonrası uzmanlaşma ve Yöneylem Araştırması konusunda doktora derecelerini almıştır. 1994-2024 yılları arasında Koç Üniversitesi’nde İşletme ve Endüstri Mühendisliği öğretim üyesi, Akademik İşlerden Sorumlu Rektör Yardımcısı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı ve İşletme Enstitüsü Direktörü olarak görev yapan Prof. Tan, 1 Mart 2024’te Özyeğin Üniversitesi’ne Endüstri Mühendisliği ve İşletme öğretim üyesi olarak katılmış, 16 Temmuz 2024 itibarı ile rektör vekili olarak atanmıştır. Uzmanlık alanları üretim sistemlerinin tasarımı ve kontrolü, tedarik zinciri yönetimi ve stokastik modelleme olan Prof. Tan’ın bu alanda birçok yayını ve yürüttüğü proje vardır. Barış Tan'ın aldığı ödüller arasında Türkiye Bilimler Akademisi Seçkin Genç Araştırmacı Ödülü, TÜBİTAK ve NATO Araştırma Bursları ve en iyi makale ödülleri vardır. Prof. Tan Harvard University’de, MIT’de, University of Cambridge’te, University College London’da ve Politecnico di Milano’da misafir öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. Halen dünyanın çeşitli üniversite ve kuruluşlarına danışma ve yönetim kurullarında katkıda bulunmaktadır.

Daha Fazla >>
Rektörümüzden Duyurular