Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Ara 24, 2019

ING Türkiye ve Özyeğin Üniversitesi iş birliğiyle yürütülen Veri Bilimi Sertifika Programı’nın ilk mezunları, düzenlenen törenle sertifikalarını aldı

Özyeğin Üniversitesi ve ING Türkiye iş birliğiyle düzenlenen Veri Bilimi Sertifika Programı ilk mezunlarını verdi. 2018 yılında başlatılan programın ilk etabında 23 ING’li mezuniyet sertifikalarını, ING Türkiye Genel Müdürlük binasında düzenlenen törenle aldı. Mezuniyet ve sertifika törenine üniversitemizin Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk, Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Taylan Akdoğan ile Strateji ve Kurumsal Gelişim Ofisi Direktörü Seha İşmen Özgür katıldı.

ING Türkiye İnsan Kaynakları Genel Müdür Yardımcısı Meltem Kalender’in açılış konuşmasıyla başlayan törende, ING Türkiye Genel Müdürü Pınar Abay, Mütevelli Heyeti Başkanımız Hüsnü Özyeğin ve Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk sertifikalarını alan ING’lilere seslendi.

Kuruluşumuzun 10. yılını henüz geride bırakmış iken, sektör için önemli bir iş ve eğitim birliğine imza atmış olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek konuşmasına başlayan Prof. Dr. Esra Gençtürk “Genç sayılabilecek vakıf üniversiteleri arasında gerek yenilikçi ve girişimci eğitim anlayışımız, gerekse araştırmacı kimliğimizle fark yaratan öğrenciler yetiştirmeye odaklandık. ‘Araştırma temelli girişimci üniversite’ olma hedefimizi, toplum için bilgi üretme ve uygulama misyonu ve halihazırda çok sayıda başarıya imza atmış olduğumuz üniversite – sektör iş birlikleriyle destekleyerek, yalnızca bugünün çıktılarına katma değer yaratacak değil, geleceğin tüm üretim ve hizmet proseslerine yön verecek öncü bir kurum olma vizyonuyla destekledik. İşte bu noktada yalnızca dünya standartlarında bir eğitim vermeyi değil, bir çıktı olarak topluma ve elbette paydaşlarımıza, endüstriye ve sektöre en yüksek düzeyde fayda sağlamayı kendimiz ve öğrencilerimiz için amaç edindik” dedi. Dijitalleşmenin ve büyük verinin yaratacağı dönüşüme kayıtsız kalmanın mümkün olmadığını vurgulayan Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk, “Bugünün ve geleceğin iş dünyasına sağlayacağı katma değerler ve farklılıklar ile yalnızca içinde bulunduğumuz döneme değil, gelecek yüzyıla da etki edecek, dönüşümün öncüsü konumunda olacak modellerin ortaya konmasında ne denli önemli olduğuna inandığımız üniversite – sektör işbirliğinin bu önemli sayılacak örneklerinden birine imza atmış olmaktan dolayı mutluyuz. Veri Bilimi’nin hem akademik anlamda disiplinlerarası bir yapıya sahip olması hem de özel sektör ile köprü kurmamız konusunda lokomotif bir görev üstlenmesi, bizleri bu alanda daha da fazla çalışmaya, iş birlikleri yapmaya teşvik ediyor. Bugün Özyeğin Üniversitesi ile ING birlikteliği ilk mezunlarını verirken aynı istekle gelecek dönemlerde aramıza katılacak ve mezun edeceklerimiz için de heyecan taşıyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından programdan mezun olan 23 ING çalışanına sertifikaları verildi. İlk etapta her biri 25 kişiden oluşan iki sınıf için düzenlenen ve her grup için birer sene süreyle yedişer haftalık modüller halinde uygulanan Veri Bilimi Sertifika Programı’na Ocak 2020’de 4 ve 5. gruplar eklenerek devam edilecek.