Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Oca 10, 2020 - Oca 17, 2020

TOBB Türkiye Yükseköğretim Meclisi toplantısı Ankara’da düzenlendi

Her yıl düzenlenen TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) Türkiye Yükseköğretim Meclisi Toplantısı, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın katılımıyla Ankara’da gerçekleşti. 7 Ocak 2020 tarihinde TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya meclis üyeleri, üniversitelerin Mütevelli Heyeti Başkanları ve üniversite rektörleri katıldı. Toplantıya üniversitemiz adına Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk katılım gösterdi.

Toplantının açılışında konuşan TOBB Başkanı, bir ülkenin zenginliğiyle eğitim düzeyi arasında doğrudan ilişki olduğunu belitti. Eğitime yapılacak yatırımların ülkeye en büyük hizmet niteliğinde olacağını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, gelişen teknolojiler ve yeni iş modelleriyle dünyada çok hızlı bir değişim yaşandığına dikkati çekti.

Hisarcıklıoğlu, “Bilgi çağında, sermaye büyük ölçüde bilgi teknolojilerine kaymış durumda. Dünyanın en büyük ekonomilerinden birisi olma hedefini yakalamanın anahtarı daha fazla teknoloji üretmek” diye konuştu.