Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Tem 11, 2017

Özyeğin Üniversitesi’nden Doktorasını almış olan mezunumuz Azadeh Didari son 10 yılda “Elsevier/JQSRT Viskanta Young Scientist Award”ı kazanan ikinci kadın araştırmacı oldu

2016’ da Makina Mühendisliği Bölüm Başkanımız ve EÇEM Direktörü Prof. Dr. M. Pınar Mengüç danışmanlığında Özyeğin Üniversitesi Elektrik Elektronik Bölümünden doktorasını alan ve EÇEM’de Doktora Sonrası Araştırmacı olarak görev yapan Azadeh Didari, Elsevier/JQSRT Viskanta Young Scientist Award’ı kazandı. Dr. Didari, ‘Yakın-Alan Işınımla Isı Transferi’ konusunda dünyadaki en gelişmiş yazılımlardan birisinin yazarı. Bu yazılım, nano-boyut’da yapılacak geometrik ve malzeme değişiklikleriyle ışınımla ısı transferinin nasıl çok fazla artırılabileceğinin hesaplanmasını sağlıyor. Bu hesaplama yöntemleri de yeni enerji harmanlama ve ölçme sistemlerinin tasarlanabilmesini sağlayacak.

Yılda bir kez genç bir araştırmacıya verilen bu uluslararası önemli ödülü kazanan Dr. Didari, son 10 yılda bu ödüle layık bulunan ikinci kadın araştırmacı olmasıyla da dikkat çekiyor. İlk ödül yine Türkiye’den bir kadın araştırmacıya verilmişti.

Haber, Journal of Quantitative Spectroscopy and Radiative Transfer (JQSRT) Bilimsel Dergisinde de Editorial olarak bildirildi.

Elsevier/JQSRT Viskanta Young Scientist Award hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.