Nis 08, 2020 - Nis 22, 2020

Özyeğin Üniversitesi ekibi, Android Akademi’de son 14 takım arasında

Google Türkiye ve Girişimcilik Vakfı tarafından BTK desteği ile bu yıl ikinci kez düzenlenen Android Akademi programının ön eleme ve mülakat aşamaları tamamlandı. 411 takımın yarıştığı programda Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerimiz Egemen İşcan ve Peker Çelik ile Mimarlık bölümü öğrencimiz Furkan Yılmaz’dan oluşan Özyeğin Üniversitesi ekibi, son 14 takım arasında yer alarak programa katılmaya hak kazandı. Öğrencilerimiz programa, Siber Güvenlik alanında geliştirdikleri projeleri ile katılıyor. Bir sonraki aşamada ekibimiz, Google tarafından verilecek eğitim ve mentorluk desteği ile iş fikrini geliştirecek.

Android Akademi programında Google ürünleri ve Android teknolojisiyle eğitim, tarım, siber güvenlik ve afet konularında yaşanan toplumsal sorunlara teknolojik çözümler üreten uygulamaların geliştirilmesi hedefleniyor. Takımlar yapay zeka, Büyük Veri, VR, AR ve bulut gibi teknolojiler kullanılarak ürünler geliştirilebiliyor. Programda ilk üçe giren takıma İTÜ Arı Teknokent'te inkübasyon desteği ve San Francisco’da girişimcilik ekosistemi gezisi ödülleri verilecek.