Haz 16, 2020 - Haz 30, 2020

“Tomurcuk” ödül getirdi

AURA İstanbul Sertifika Programı Mezunları, AURA Alumni tarafından düzenlenen AURA Prizma serisinin ilk etkinliği “Yenilebilir Tasarım Yarışması” sonuçlandı. Yemeği; mimari, tasarım ve sanat kavramları üzerinden düşünme ve bir tasarım aracı olarak kullanmayı hedefleyen yarışmada, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 3. sınıf öğrencimiz Ömer Faruk Aksoylar’ın “Tomurcuk” adlı çalışması, Eşdeğer Mansiyon ödülüne layık görüldü. Farklı yaş ve meslekten katılımcıların başvurduğu yarışmada tasarım öğeleri ve yöntemlerinin yemeğin üretim sürecinde ne denli irdelendiğini esas alan jüri üyeleri,  yaratıcı ve özgün yaklaşım, bağlam-biçim ilişkisi, sunum ve estetik, malzeme seçimi, ürünün yenilebilir olması, tarifin uygulanabilirliği ve tekrar edilebilirliği gibi özellikleri değerlendirdi.

“Yenilebilir Tasarım Yarışması” ile ilgili detaylı bilgiye linkten ulaşabilirsiniz.