Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Tem 23, 2020 - Ağu 31, 2020

Özyeğin Üniversitesi Öğrenci Memnuniyetinde A+ Üniversiteler Arasında Yer Aldı

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2020 raporuna göre Özyeğin Üniversitesi 192 üniversite arasında araştırmadaki tüm memnuniyet alanlarında ‘A+’ seviyesiyle derecelendirildi. Üniversite bu başarısı ile her alanda A+ seviyede olan 5 üniversiteden biri oldu. 2017, 2018 ve 2019 “Genel Memnuniyet” sıralamalarında 3 yıl üst üste birinci olan Özyeğin Üniversitesi, bu yıl Türkiye’nin en iyi 2. üniversitesi olarak yer aldı. Özyeğin Üniversitesi ayrıca “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği” alanında Türkiye’nin en iyi üniversitesi seçildi.

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) 2020 raporunun sonuçları açıklandı. Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından yürütülen araştırmaya göre Özyeğin Üniversitesi, “Genel Memnuniyet” sıralamasında tüm üniversiteler arasında bu yıl da en üst düzey memnuniyeti belirten ‘A+’ seviyesinde öğrencilerinin beklentilerini karşıladı. Araştırmaya 125’i devlet, 67’si vakıf olmak üzere 192 üniversitede öğrenim gören 39 bin 386 öğrenci katıldı. TÜMA’nın 2017, 2018 ve 2019 “Genel Memnuniyet” sıralamalarında üç yıl üst üste birinci olan Özyeğin Üniversitesi, 2020 araştırma sonucuna göre de Türkiye’nin en iyi 2. üniversitesi olarak yer aldı.

Üniversite Araştırma Laboratuvarı (ÜniAr) kurucuları Prof. Dr. Engin Karadağ ve Prof. Dr. Cemil Yücel tarafından üniversite öğrencilerinin deneyimlerini ve memnuniyetlerini ölçmek amacıyla herhangi bir kurum ya da kişiden finansal destek alınmadan yapılan araştırmada “Öğrenim Deneyiminin Tatminkarlığı”, “Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu”, “Akademik Destek ve İlgi”, “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet”, “Öğrenme İmkan ve Kaynaklarının Zenginliği” ve “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği” olmak üzere altı alanda öğrencilerin memnuniyetleri araştırıldı.

Sıralamada üniversitelere A+, A, B, C, D ve FF gibi notlar verildi. En yüksek memnuniyet oranına sahip üniversiteler ‘A+’, en düşük olanlar ise ‘FF’ ile notlandırıldı. Özyeğin Üniversitesi araştırmadaki tüm memnuniyet alanlarında en üst düzey memnuniyeti ifade eden ‘A+’ seviyesiyle derecelendirildi. Üniversite bu başarısı ile 192 üniversite arasında her alanda A+ seviyede olan 5 üniversiteden biri oldu. Rapora göre Özyeğin Üniversitesi ayrıca, “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği” alanında Türkiye’nin en iyi üniversitesi seçildi.

Araştırmaya dahil olan 192 üniversiteden “Genel Memnuniyet” sıralamasında ‘A+’ ile derecelendirilen 4 devlet, 7 vakıf üniversitesi olmak üzere sadece 11 üniversite bulunuyor.

Araştırmanın tamamına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
https://www.uniar.net/tuma