Tem 29, 2020 - Ağu 12, 2020

Yandex ve Özyeğin Üniversitesi İş Birliğinde Düzenlenen Online Music Hackathon’unda Kazananlar Belli Oldu

Teknoloji şirketi Yandex tarafından içeriği Özyeğin Üniversitesi öğrencileri ve mezunlarına özel olarak sunulan ve müziğin geleceğine dair gerçek yaşamdan çözümlerin tasarlandığı Hackathon 17 – 20 Temmuz tarihlerinde online olarak gerçekleştirildi. Özyeğin Üniversitesi’nin dijital olanakları ile hayata geçirilen Müzik Hackathon’u, müzik yayını çözümlerinin yanı sıra pek çok farklı yenilikçi ürün ve hizmetin de sağlayıcısı olan teknoloji şirketi Yandex'in mentorluğunda düzenlendi.

“Yenilik getir, öğren, fikrini paylaş” mottosuyla müzik ile olan ilişkiyi baştan yaratacak yaratıcı yazılımcı, tasarımcı, pazarlamacı, müzisyen, prodüktör ve ürün vizyonerlerinin arandığı yarışmaya Özyeğin Üniversitesi’nden 10 mezun ve 41 öğrenci toplam 13 ayrı takım halinde katılım gösterdi. “Çözüm ve Sunum”, “Demo, Tasarım ve Kullanıcı Deneyimi”, “İş Modeli, Yarışma ve Ekip”, “Fizibilite ve Etki” gibi kritlerlerin değerlendirildiği hackathon’un sonucunda Ece Yunt, Ali Kaan Kurbanzade ve Deniz Can Köse’den oluşan ekip birinciliği elde etti. Yarışma sonucunda tüm katılımcılara online sertifikaları verilirken, yarışmayı kazanan takımlara Yandex ile birlikte ürün geliştirme imkanı da sunuldu.