Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Ağu 08, 2017

Makina Mühendisliği Yüksek Lisans Öğrencilerimiz Elif Gizem Tunçel ve Ebru Tatar Uluslararası “Go Green in the City Yarışması”nda Dünya Çapında 12 finalist arasına girdi

Özyeğin Üniversitesi Makina Mühendisliği Yüksek Lisans öğrencileri ve EÇEM (Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi) Araştırmacıları Elif Gizem Tunçel ve Ebru Tatar, 'Go Green in The City' yarışmasında 19722 takım arasından yarı finali geçerek finale kalan 12 takımdan biri oldu. Profesör Pınar Mengüç ile çalışan Ebru ve Elif Gizem, aynı zamanda “Women in Business Ödülü”ne de layık görüldüler. 

Dünyanın dört bir yanından İşletme ve Mühendislik alanında eğitim gören lisans ve lisansüstü öğrencilerinin katılımıyla gerçekleşen ve bu sene dünya genelinde 7. si düzenlenen Schneider Electric'in “Çevreci Şehirler Yarışması”, öğrenciler tarafından yenilikçiliğin ve sürdürülebilirliğin benimsenmesi hedefiyle başlatıldı.

Öğrencilerimiz Elif Gizem ve Ebru, tüm finalistlerle birlikte 9-13 Ekim tarihleri arasında dünya finali için Paris'e giderek Schneider Electric'in özel jürisi önünde projelerini sunacak ve birincilik için mücadele edecek. 

Çevreci Şehirler Yarışması ve haber hakkında daha detaylı bilgiye aşağıdaki linklerden ulaşılabilir:

www.gogreeninthecity.com
http://www.gogreeninthecity.com/results.html