Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eki 27, 2020 - Ara 05, 2020

Öğrenci Çalıştayı: “Siyasal Partiler ve Seçim Sistemleri Bağlamında Demokrasi”

Sevgili Öğrencilerimiz,


23 ve 24 Aralık günleri öğleden sonraları, belli bir Türkçe kitap üzerinden, demokrasi, serbest seçimler, hukuk devleti, siyasal partilerin ödevleri, seçim hakkı, kuvvetler ayrılığı vs. konuları tartışacağımız bir etkinlik planlamaktayız. Etkinlik 2 gün 4 oturum şeklinde yapılacak olup, her oturumda 20 öğrencinin aktif anlatıcı ve tartışmacı olması beklenmektedir. Etkinlik tüm ÖzÜ öğrencilerine açıktır.

Bu etkinliğe katılmak isteyen öğrencilerin, söz konusu kitabı okuyarak, kendi oturum grubuna verilen konu başlıklarıyla ilgili sunum hazırlığı yapması, etkinlikte bunu sunması, tartışması öğrencilerden gelecek soruları cevaplandırması beklenmektedir. Etkinlikteki sunumlar ve soru-cevap kısımları akademisyenlerce modere edilecek olup, zaman olarak ilk başvuruda bulunan öğrenciler arasından seçilecek olup fakülteler ile yüksekokullar arasında dengeli sayı oranı da gözetilecektir. Seçilecek öğrenciler, 20’şer kişi halinde gruplandırılıp, kitabın tamamı okunarak, belirlenmiş konuları kitaba göre sunması ve tartışması istenecektir. Seçilen öğrencilerin etkinliğin yapılacağı her 2 gün de öğleden sonraki tüm toplantılara katılımı beklenmektedir. Etkinliğe aktif olarak katılıp sunum ve değerlendirme faaliyetlerine katkı veren toplamda 80 öğrenciye katılım belgesi verilecektir.

Bu etkinliğe katılmak isteyen öğrencilerimizin, Hukuk Fakültesi sekreteri Esra Turan Yukarıbaş’a (esra.yukaribas@ozyegin.edu.tr) mail aracılığıyla başvurması gerekmektedir. Başvuru için son tarih 4 Aralık Cuma saat 17:00’dir. Tüm öğrencilerimize açık bu müşterek etkinliğe  katılımınızı bekler, başarılar dileriz.