Eki 26, 2020

Ar-Ge ve İnovasyon Paneli “Fikir Meltemi” Online Olarak Düzenlendi

Teknoloji kuruluşu Netaş'ın düzenlediği “Fikir Meltemleri” serisinin son panelinde, yenilikçilik altyapısının kurgulanmasına yönelik ülke vizyonu tartışıldı. Farklı alanlardan 33 kanaat önderinin katıldığı panel “Türkiye’nin Ar-Ge ve inovasyon kapasitesi ile bu kapasitenin geliştirilmesi” temasıyla gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Dünya Gazetesi’nden Hakan Güldağ’ın üstlendiği ve online olarak gerçekleşen panele Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk de konuşmacı olarak katıldı. Rektörümüz Prof. Dr. Gençtürk panelde görüşlerini “Türkiye’nin her köşesinde pırıl pırıl gençlerimiz var. Ülkemizde müthiş kıymetli bilim insanlarına sahibiz. Bu anlamda Ar-Ge ve inovasyon konusunda bir kapasite sınırımız olduğunu düşünmüyorum. Girdi çıktı ilişkisinde sorunlarımız var. Bunu küresel inovasyon endeksinde de görüyoruz. Çok fazla başarıya odaklı, üniversiteye meslek ve diploma olarak bakan eğitim sistemi, aile ve gençlik var. Gençlerimize öğrenmeyi öğretmemiz gerekiyor. Bunu öğrendikleri takdirde gençlerimizin hem özel sektörde hem de dünyada başarılı olacaklarına hiç şüphem yok” sözleriyle ifade etti. Online olarak düzenlenen paneli 5 bin izleyici takip etti.