Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Ağu 21, 2017

Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli NIINISTÖ’dan iki anlamlı ödül...

Alpay ErMimarlık ve Tasarım Fakültesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Alpay Er, tasarım alanında Finlandiya ve Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin geliştirilmesi ve işbirliğine değerli katkılarından dolayı Finlandiya Cumhurbaşkanı tarafından "Suomen Leijonan I luokan ritarimerkki" (Knight, First Class, of the Order of the Lion of Finland) Şövalye Nişanı ile taltif edildi.

Ülkü GürsoySosyal Etkinlikler Koordinatörümüz Ülkü Gürsoy ise eğitim, çevre ve barış projeleri ile iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yaptığı katkılar ve Finlandiya merkezli ENO Çevre Projesindeki üstün başarı ve hizmetlerinden dolayı yine Finlandiya Cumhurbaşkanı tarafından, "Suomen Vatkoisen Ruusun ansioristi" (Cross of Merit of the Order of the White Rose of Finland) Devlet Nişanı ile ödüllendirildi.

Finlandiya için oldukça önemli olan ve bu yıl Türkiye’den 3 kişiye verilen bu unvanlardan ikisi, Prof. Alpay Er ve Ülkü Gürsoy’un başarılı çalışmaları sayesinde Özyeğin Üniversitesi’ne gelmiş oldu.

Prof. Dr. Alpay Er ve Ülkü Gürsoy’a ödülleri Finlandiya Büyükelçisi Paivi KAIRAMO tarafından Finlandiya'nın 100. Bağımsızlık Yıldönümü kutlamaları kapsamında 21 Eylül 2017 günü İstanbul'da düzenlenen törenle takdim edilecek.