Kas 10, 2020

Büyük Önder Atatürk’ü Düzenlenen Etkinliklerle Andık

Aramızdan ayrılışının 82. Yılında Mustafa Kemal Atatürk’ü, Hukuk Fakültemiz tarafından düzenlenen bir dizi çevrimiçi etkinlikle andık. 9 Kasım günü düzenlenen ilk etkinlikte Emekli Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, “Atatürk ve Sümerler” başlıklı konferansta bizlerle bir araya geldi. 10 Kasım’da ise ilk olarak Prof. Dr. Mehmet Yaşar Gürbüz’ün katılımıyla “Atatürkçülükten Ne Anlamalıyız?”, ardından da Maliye Eski Bakanı Kaya Erdem’in “Demokratik Bir Türkiye için Neler Yapılmalıdır?” başlıklı çevrimiçi konferanslarına ev sahipliği yaptık.

Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk, “Demokratik Bir Türkiye için Neler Yapılmalıdır?” konferansının açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Prof. Gençtürk yaptığı konuşmada “Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. Yılında Hukuk Fakültemizin düzenlediği etkinliklerde bir araya geliyoruz. Etkinliklerin düzenlenmesinde öncülük eden herkese teşekkürlerimi sunarım. Tüm katılımcılara, onları düşündüren, farklı bakış açıları sunan bir oturum diliyorum. Sayın Kaya Erdem’e katılımları ve böyle özel bir günde bizleri yalnız bırakmadığı için teşekkür ederim. Desteği bizim için çok kıymetli.” dedi. Etkinlik, Özyeğin Üniversitesi öğrencilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.