Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Ara 23, 2020 - Ara 31, 2020

Yeni AB Projesi “procuRE” Başlıyor

Özyeğin Üniversitesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa yürüttüğü "procuRE:Binalarda Yüzde 100 Yenilenebilir Enerji Tedariği İçin Yenilikçi Çözümlerin Satın Alınması" projesi, Avrupa Komisyonu’nun Ufuk2020 programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Aralık 2020 itibariyle başlayan proje kapsamında 7 Milyon Euro Ar-Ge yatırımı ile yenilenebilir enerji uygulamaları desteklenecek.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Yapı Malzemeleri ve Fiziği Laboratuvarı’nda çalışmalarını yürüten Dr. Öğretim Üyesi Touraj Ashrafian, Dr. Öğretim Üyesi Neşe Ganiç Sağlam ve Dr. Öğretim Üyesi Ece Özdemir’in yer aldığı projenin danışmanlığını ise Prof. Dr. A. Zerrin Yılmaz yürütecek.

Proje kapsamında, AB bünyesinde farklı şehirlerde yer alan kamu binalarının yüzde 100 yenilenebilir enerji ile beslenebilir hale getirilmesi amaçlanıyor. Bu amaç ve proje kapsamında seçilen İBB’ye ait kamu binalarında uygulanmak üzere, çeşitli Ar-Ge firmalarından, yenilikçi ve özgün yenilenebilir enerji sistemleri geliştirmeleri bekleniyor. Geliştirilen bu sistemler ihale yöntemi ile satın alınarak kamu binalarında uygulanacak. Özyeğin Üniversitesi’nden araştırmacılar ise bu çalışma kapsamında, binanın yüzde 100 yenilenebilir enerji seviyesine ulaştırılmasını sağlayacak gerekli araştırmaları yürütecek.