Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Şub 17, 2021 - Nis 18, 2021

Özyeğin Üniversitesi’nde Sanat

Sanat bir üniversite için ne anlam ifade eder?

Özyeğin Üniversitesi’nde sanat, nitelikli tartışmaların önemli unsuru olagelmiştir. Sanat, disiplinlerdeki araştırmaların, tartışmaların çeperini genişletmiş; kavrayışı derinleştirmiştir.  İlgili alanlara bambaşka perspektifler sağlamıştır. Geçtiğimiz yıllarda Mimarlık & Tasarım, Hukuk, Uluslararası İlişkiler, Gastronomi gibi fakülte ve bölümlerde; ilgili derslerde ve kulüplerde sanat aracılığıyla nitelikli tartışmalara imza atılmıştır. ‘Bir Sanat Performansı Olarak Hayvanlara Eziyet’ten, ‘Gıda Ne Zaman Sanattır’ sorusuna tartışmalar geniş bir skalada yürütülmüştür.

Bunlardan daha fazlasını okulun koridorları yapmaktadır. Açık alanlarda, asansör bekleme hollerinde, gündelik yaşamın hemen her alanında karşımıza çıkan; serigrafiden heykele, fotoğraftan enstalasyona 150’den fazla eserden oluşan Özyeğin Üniversitesi sanat koleksiyonu, öğrencileri kendilerinin bile çoğu zaman farkında olmadığı bir eğitime tabi tutar. 

Koleksiyonun başlattığı bu örtük eğitimin, akademik eğitim ve kişisel gelişim programlarıyla entegrasyonunu kolaylaştırmak amacıyla yeni bir yapının da ilk kurulum çalışmaları tamamlandı. Üniversitenin sanat koleksiyonunu oluşturan Uni-Art koleksiyonu ve Özyeğin Aile Arşivi’nden eserler üzerine yapılanan ÖzÜArts (beta), Özyeğin Üniversitesi’nin interaktif, dijital sanat platformu olarak tüm ÖzÜ ailesinin erişimine ve katkılarına açıldı.

Web sitesini ziyaret etmek için: https://arts.ozyegin.edu.tr