Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Şub 17, 2021 - Şub 28, 2021

Dr. Elamassie, IEEE Türkiye Doktora Tezi Ödülü’nün sahibi oldu

2020 Yılı IEEE Türkiye Bilim Ödülleri sahiplerini buldu. Mühendislik Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Mohammed Elamassie, “Visible Light Communication Techniques for Future Generation of Underwater Networks” başlıklı teziyle 2020 IEEE Türkiye Doktora Tezi Ödülü’ne layık görüldü. Ödül, doktorasını IEEE faaliyet alanlarından birinde ve Türkiye’deki bir üniversitede son iki yıl içerisinde tamamlayan, üstün nitelikli doktora tezi ile gelecek vaat eden genç bilim insanlarına veriliyor.

Dr. Elamassie lisans ve yüksek lisans eğitimini Filistin’de bulunan Islamic University of Gaza’da Elektrik Mühendisliği bölümünde, doktora derecesini de Prof. Dr. Murat Uysal’ın danışmanlığında Özyeğin Üniversitesi’nde Elektrik -Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamladı.

2019 yılında Rusya’nın Soçi şehrinde gerçekleşen IEEE International Black Sea Conference on Communications and Networking konferansında En İyi Makale Ödülü’ne de layık görülen Dr. Elamassie aynı zamanda OSA (The Optical Society) üyesidir. Çalışma alanları arasında görünür ışıkla haberleşme, su altı akustik haberleşme, sönümlemeli kanallar için çeşitlilik teknikleri, kanal kestirimi ve denkleştirme ile çok giriş çok çıkışlı (MIMO) haberleşme yer almaktadır. Alanında birçok platformda editörlük ve hakemlik de yapan Dr. Elamassie Türkiye’ye gelmeden önce, Filistin Sağlık Bakanlığı Mühendislik Ofisi ve Geliştirme Dairesi’nde de elektrik mühendisi olarak dört yıl görev yapmıştır.

Kaynak: https://www.ieee.org.tr/2851-2/