Şub 23, 2021 - Şub 28, 2021

WeCoRD Erasmus+ Projesi’nin İlk Kış Okulu 8-12 Şubat 2021 Tarihleri Arasında Gerçekleşti

Özyeğin Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Ford Otomotiv Sanayi Anonim Şirketi, Katholieke Universiteit Leuven, Saint Petersburg National Research University of Information Technologies ve Universiteit Twente ile ortak yürütülen “Open Educational Resources on Enabling Technologies in Wearable and Collaborative Robotics (WeCoRD)”” başlıklı Erasmus+ Projesi’nin, "Components for Wearable and Collaborative Robots" isimli ilk kış okulu 8-12 Şubat 2021 tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleşti. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilen kış okulunun temel amacı giyilebilir ve işbirlikçi robotlar konusunda transdisipliner ve açık kaynaklı eğitim araçları geliştirmek oldu.

Dr. Öğretim Üyesi Ebru Kılıç Bebek, Dr. Öğretim Üyesi Barkan Uğurlu ve Deniz Yılmaz’ın koordinasyonunda düzenlenen etkinlikte 6 tanesi misafir olmak üzere 10’u aşkın kurumdan eğitmenler dersler verdiler. İtalya, Hollanda, Rusya, Almanya ve Belçika gibi pek çok farklı ülkenin yanı sıra yurt içindeki kurumların da katılımıyla toplam 48 adet lisansüstü öğrenci programa iştirak etti. 8 takım halinde sürdürülen kış okulunda öğrenciler, Ford Otosan'ın sunduğu bir use-case problemini baz alarak uygulama geliştirdiler.

Çevrim içi olarak gerçekleştirilen etkinlikte sertifikaları katılımcılara iletildi.