Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eyl 29, 2017

OpenFab İstanbul, “European Creative Hubs Network”e dahil oldu

ÖzÜ Girişimcilik Merkezi bünyesinde, yeni inovasyon merkezinde faaliyet gösteren OpenFab Istanbul’un European Creative Hubs Network (ECHN)'e katılımıyla Openfab topluluğundaki paydaşların, Avrupa'nın diğer yaratıcı sektör temsilcileriyle işbirliğinin önü açılmış oldu.

European Creative Hubs Network, yaratıcı endüstrilerde faaliyet gösteren toplulukları Avrupa çapında bir araya getirerek ortak etkinlik, işbirliği ve proje fırsatları yaratmayı hedefliyor. Network’e dahil topluluklara uluslararası etkinliklerini duyurma konusunda etkileşimi yüksek bir iletişim ortamı sunuyor. Ayrıca, European Commission tarafından fonlanan ECHN, Avrupa'nın önde gelen yaratıcı sektör oluşumları arasındaki işbirliğini kuvvetlendiriyor.

OpenFab İstanbul’un uluslararası bilinirliğini perçinleyecek olan bu networke dahil olmasıyla peer-2-peer değişim programlarına benzer bir uygulama ile Avrupa’dan sanatçıların, tasarımcıların ve makerların OpenFab’i kullanmalarına olanak sağlanacak.

OpenFab İstanbul Hakkında:

OpenFab İstanbul, Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi bünyesinde “maker hareketi” olarak tanımlanan bir markadır. Donanım girişimciliğini ve teknolojik eğitim faaliyetlerini desteklemek amacıyla kurulan Openfab İstanbul’da teknolojinin herkes için olduğu inancıyla, kişilere ve kurumlara kullanılan uygulama, araç ve aletlerin nasıl çalıştığı ve herkesin üretebileceği gösterilmeye çalışılmaktadır. 2015 Kasım’dan bu yana faaliyette olan Openfab İstanbul, vizyonuna paralel olarak dört alanda faaliyet göstermektedir:

  1. Makerlab
    Özyeğin Üniversitesinde fiziki bir atölyeye sahip olan Openfab İstanbul, zengin makine parkuru ve deneyimli personeliyle gelişmiş bir üretim altyapısı sunmaktadır. Makerlab, Özyeğin Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra, maker hareketine gönül vermiş, üreten her yaştan kişi ve kurumla birlikte çalışmakta ve K12 okullarının maker etkinliklerine destek sağlamaktadır.
  2. STEM Akademi
    Openfab İstanbul STEM Akademi oluşumu 5 yaş ve üzeri çocuklar için kısaca “maker eğitimleri”
    denilen kodlamadan, üç boyutlu yazıcılara, sanal gerçeklikten elektroniğe teknoloji eğitimleri düzenlemektedir. Bugüne kadar düzenlenen lise maker kampları ve günlük maker eğitimlerinde çok sayıda çocukla maker eğitimleri gerçekleştirilmiştir.
  3. Master Akademi
    Kurumlara özel olarak düzenlenen Master Akademi eğitimlerinde, girişimci özelliklerine sahip, yetenekli, farklı disiplinlerden gelen ve vizyon sahibi kurumsal çalışanlar için yenilikçi teknoloji eğitimleri düzenlenmekte ve bu eğitimlerin içeriklerini, kurumların ilgili departmanlarıyla birlikte, ihtiyaçlar ve beklentiler doğrultusunda özelleştirilmektedir.
  4. Donanım Girişimciliği
    Openfab İstanbul, Türkiye’de ilk kez donanım üreten girişimcilere özel donanım hızlandırma programı düzenlemiştir. 2016 yılında iki kez düzenlenen donanım hızlandırma programlarına başvuran 94 girişimci ekipten, altısı mezun olarak şirketleşmiş, 2 milyon TL üzerinde ekonomik katkı ve yaklaşık 50 adet tasarım ve ürün patenti alınmasına vesile olmuştur.

Detaylı Bilgi için:
http://creativehubs.eu/hub/openfab-istanbul/
http://openfab.istanbul/