Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mar 04, 2021 - Mar 25, 2021

Özyeğin Üniversitesi’ne Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Katkı Sunan Üniversite Ödülü!

Koç Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi (KOÇ-KAM) stratejik ortaklığı ile Dünya Gazetesi tarafından düzenlenen Türkiye’nin Kadın Liderleri Ödül Töreni, 1 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirildi. Özyeğin Üniversitesi, sürdürdüğü Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Planı ile “Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Katkı Sunan Üniversiteler" ödülüne layık görüldü.

Özyeğin Üniversitesi, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi tarafından AB PLOTINA Projesi kapsamında yürütülen işe alım, kariyer planlaması, yönetici organlarda ve idari birimlerde toplumsal cinsiyet eşitliği, karar alıcılar arasında ve kurumsal politikalar belgelerinde toplumsal cinsiyet duyarlılığı, iş – kişisel yaşam dengesi entegrasyonunu içeren Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Planı ile "Toplumsal Cinsiyet Eşitliğine Katkı Sunan Üniversiteler" kategorisinde ödül aldı.

Dünya Gazetesi’nin organizasyonuyla çevrim içi olarak düzenlenen törende ödülü üniversitemiz adına Özyeğin Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Uzmanı Dr. Nurseli Yeşim Sünbüloğlu aldı. 2020 yılı başında tamamlanan PLOTINA projesinde Özyeğin Üniversitesi’ni temsilen Dr. Öğr. Üyesi Leyla Kayhan Elbirlik, Doç. Dr. Öğr. Üyesi Berna Zengin Arslan, Dr. Öğr. Üyesi Alper Açık ve Dr. Serhat Uyurkulak yer aldı.  

Özyeğin Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Planı Hakkında

Özyeğin Üniversitesi’nin benimsediği sürdürülebilir yönetim anlayışının önemli unsurlarından biri olan toplumsal cinsiyet eşitliğinin, üniversitenin her alanında geliştirilmesi hedefleniyor. Bu hedef doğrultusunda Özyeğin Üniversitesi, Şubat 2016-2020 tarihleri arasında Horizon 2020 PLOTINA (Araştırma, İnovasyon ve Eğitimde Toplumsal Cinsiyet Dengesinin ve Kapsayıcılığının Teşvik Edilmesi) Projesini yürüttü. Proje kapsamında bir toplumsal cinsiyet eşitliği öz değerlendirme çalışması tamamlanarak akademik ve idari birimlerdeki toplumsal cinsiyet dengesinden insan kaynakları politikasına, iş ve kişisel yaşam entegrasyonundan müfredat ve araştırma projelerine kadar farklı konuları içeren Özyeğin Üniversitesi’ne özgü bir Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Planı (TCEP) hazırlanmıştır.

Özyeğin Üniversitesi’nin tüm akademik ve idari birimlerinde toplumsal cinsiyet eşitliğine duyarlı bir çalışma ortamı yaratmayı, üniversitede yürütülen eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinin niteliğini daha da yükseltmeyi amaçlayan ÖzÜ TCEP dosyalarına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Planı (Özyeğin Üniversitesi Mensuplarına açıktır)