Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Mar 19, 2021 - Mar 25, 2021

B Gezegeni Yok!

Dünya’nın iklim krizi tüm ürkütücülüğü ile artık kapımızda. Gezegenimizde son yıllarda en sıcak yıllarını yaşıyor. Kışın en çetin geçmesi gereken aylarda denize giriliyor, yazın susuzluktan kavruluyoruz. Kutuplardaki buzullar eriyor. Bahar diye bir mevsimin neredeyse kalmıyor. Şubat ayında 17 derece sıcaklık gördüğümüzde bunun ne kadar olağandışı bir durum olduğunu sorgulamayı unutabiliyoruz.

Unutmamalıyız, ihmal etmemeliyiz ve görmezden gelmemeliyiz!

İklim krizi demek yalnızca daha sıcak yazlar, daha soğuk kışlar ya da sadece mevsimlerin kaybolması demek değil. İklim krizi, virüs kaynaklı salgın gibi pek çok sorunu da beraberinde getiriyor. Bu sorunlardan belki de en acil olanı ise; SU KRİZİ! Fütüristler ve sürdürülebilirlik alanında çalışan kişiler ülkelerin gelecekteki savaşlarının  “Su Savaşları” olabileceğine dikkat çekiyorlar.

Buna hazır mıyız?

Bizler, tek bir sifon çekmekle 15 litre su harcarken günde 25 litre su ile yaşayabileceğimiz günlerin çok uzakta olmayacağını düşünüyor muyuz?

Toplumsal Duyarlılık Projeleri Ekibi olarak SENİ kendine meydan okumaya davet ediyoruz! Su krizi hakkında gerçekten neler biliyorsun? Durumun aciliyeti göz önünde bulundurulduğunda hayatında yapabileceğin küçük ama etkili değişimlerin farkında mısın? Gel bunları 4 gün boyunca birlikte keşfedelim!

 

Su Krizini bizimle birlikte öğrenebilmek için 22 - 25 Mart 2021 tarihleri arasında seni de aramızda görmekten mutluluk duyacağız. Davetlisin!

 

Bu dört gün boyunca seninle e-mail adresinden paylaşacağımız çeşitli görevleri yerine getirmeni isteyeceğiz. Aşağıda görevleri özetledik, ancak her günün sabahı o görev ile ilgili bizden detaylı bir e-mail alacaksın. O günün

  • 25 Litre Suyun Peşinde belgeselini izle ve 22 Mart akşamı seninle paylaşacağımız soruları cevapla.
  • Su ayak izini hesapla ve Duyarlı ÖzÜ Instagram hesabını etiketleyerek paylaş.
  • Su krizi üzerine düşün ve kısa bir video ya da bir Reels videosu çekip bizimle paylaş.
  • Duyarlı ÖzÜ Instagram hesabını takip et ve yapacağımız canlı yayına katılarak sorularını sor.

 

Seninle iletişime geçebilmemiz için linkteki Başvuru Formunu doldurmanı rica ederiz.

 

Sağlıklı günlerde görüşmek dileği ile,

Toplumsal Duyarlılık Projeleri Ekibi