Mar 23, 2021

Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk UNESCO Türkiye Millî Komisyonu tarafından düzenlenen panele konuşmacı olarak katıldı

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu tarafından Dünya Kadınlar Günü kapsamında 23 Mart Salı günü çevrim içi olarak gerçekleştirilen “Pandemi & Engeller, Fırsatlar: Kadınlar” konulu panele, Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk konuşmacı olarak katıldı. “Pandemi Döneminde Sürdürülebilirlik ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” başlıklı konuşmasında; toplumsal cinsiyet eşitliği için kadının hür irade ve fırsat eşitliği ilkelerinin aksine ayrımcılıkla karşılaştığı ve bunun şiddete kadar varan yansımalarına maruz kalmasına neden olan, kalıp yargılar ve ön yargılarla beslenen kültürel, örgütsel ve yönetsel pratiklerin rolüne vurgu yaptı. Prof. Dr. Gençtürk özellikle içinden geçtiğimiz olağanüstü pandemi sürecinde kadınların evlat, anne, eş ve ücretlendirilen veya ücretlendirilmeyen çalışanlar olarak ilave sorumluluklar üstlendiğini, ilave birkaç mesai daha 24 saate sığdırmaları beklendiği için doğal olarak daha fazla yıprandıklarını belirterek, pandemi süresince paylaşılan hem anlatıların hem de kapsamlı ampirik çalışmaların ortaya koyduklarına dikkat çekti. UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Yönetim Kurulu Üyesi, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği İhtisas Komitesi Başkanı Prof. Dr. Zeynep Karahan Uslu’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele, Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün yanı sıra Koç Üniversitesi UNESCO Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Sürdürülebilir Kalkınma Kürsüsü Sahibi Prof. Dr. Bertil Emrah Oder, Sabancı Üniversitesi SU Gender Direktörü Doç. Dr. Hülya Adak da konuşmacı olarak katıldılar.