Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eyl 27, 2017

“UNWTO Dünya Turizm Günü” Tüm Paydaşlarımıza Kutlu Olsun

1980 yılından bu yana Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü bünyesinde, 27 Eylül, “Dünya Turizm Günü” olarak kutlanmaktadır.

Her yıl farklı ülkelerin ev sahipliğini yaptığı Dünya Turizm Günü etkinlikleri bu yıl Katar’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Dünya Turizm Günü 2017’nin bu seneki teması “Sürdürülebilir Turizm: Gelişme için bir araç” üzerine kurgulandı.

2030 yılı itibariyle, uluslararası turist seyahatlerinin 1,8 milyar kişiye ulaşacağı öngörüldüğünde, “Sürdürülebilirlik” olgusunun bu beklentinin temelini oluşturduğunu söyleyebiliriz.

Unutulmamalıdır ki, 2030 yılı aynı zamanda Türkiye’nin turizm endüstrisinde “Yıldız ülke” olmaya namzet gösterildiği bir yıldır. 2030 yılı itibariyle 90 milyon yabancı turist girişi ve 85 milyar dolar gelir hacmi yakalaması beklenen Türkiye’nin dünya sıralamasında ilk 4 ya da 5 ülke arasında yer alması beklenmektedir.

Turizm sektörü paydaşlarımız bu üstün başarıyı ziyadesiyle hak ediyorlarsa da günümüzün konjonktürel koşullarında var olmaya, umut dolu beklentilerini, yılmadan, usanmadan çalışarak gerçekleştirmeye çabalamaktadırlar.

Mevcut sektör koşullarında Türk Turizmcileri, yeni pazar arayışlarında kar ve maliyet ekseninde en doğru adımları atmaya çalışmakta, aynı zamanda “Var olması barışa dayalı” tek endüstri olan Turizm için, iyi niyetli beklentilerini de sürdürmeye devam etmektediler.

Yabancı ve taze para akışı, istihdam, ekonomiye kazandırdığı 1 doların en yüksek çarpan etkisi ile Türk ekonomisine katkısı, toplumları birbirine yakınlaştırması, tabiata, yerel kültüre saygısı ve sadece barış zemininde çalışma imkanı bulması açısından ülkemizin en önemli sektörlerinden biri olan Turizm Sektörü’nün, her zaman artan bir ilgi ile desteklenmesi, özendirilmesi ve bu yaklaşımın sürdürülebilmesi gerekmektedir.

Tabiata saygı, kültürlere saygı ve misafire saygı temelinde işlevlerini icra eden turizm paydaşlarımızın “27 Eylül Dünya Turizm Günü”nü kutluyor, bitmek bilmeyen arayışlarından ve üstün çalışmalarından dolayı kendilerine saygılarımızı iletiyoruz.

Mezunlarımızı dünya standartlarında eğitimli ve donanımlı gençler olarak sektöre kazandırmaya ve turizme sürdürülebilir katkıda bulunmaya devam edeceğiz.

M. Teoman Alemdar
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü
Otel Yöneticiliği Bölümü-Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü
Özyeğin Üniversitesi