Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eki 03, 2017

“Chefs of The Future” yarışmasına katılan öğrencilerimizden “En İyi Başlangıç” ve “Birincilik Ödülü”

Ev Dışı Tüketim Ürünleri ve Tedarikçileri etkinliği kapsamında gerçekleştirilen “Chefs of the Future” yarışmasında Özyeğin Üniversitesi öğrencileri iki önemli ödüle birden layık görüldü!

23 Eylül 2017 tarihinde 6 üniversitenin yarıştığı, Jüri başkanlığını üstlenen Rudolf Van Nunen’in yanı sıra sektörün önde gelen şeflerinin jüri ve moderatör olduğu Chefs of the Future yarışmasının sonuçları belli oldu. Özyeğin Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı öğrencileri; Keri Erikman (4. Sınıf), Korhan Kızıltan (3. Sınıf), Ari Konfino (3. Sınıf), Berk Onuk (3. Sınıf) ve Zeynep Özgüler (2. Sınıf) “Baharat” temalı yarışta “En iyi Başlangıç” ve “Birincilik” ödüllerinin sahibi oldu.

Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü M. Teoman Alemdar; “Ev Dışı Tüketim Ürünleri ve Tedarikçileri” etkinliğinde “Chefs of the Future” yarışmasına katılan tüm üniversite öğrencilerini cesaretli duruşlarından ve yarışma esnasındaki gayretlerinden ötürü kutluyorum. Eğitimin, bilgi ve tecrübenin pekiştirilerek, iş hayatında dayanılacak en değerli temel taşları olduğuna inanıyorum. Yaratıcılık ile de beslenen bu üniversiteli şeflerin iş dünyasında başarı basamaklarını en hızlı şekilde tırmanacaklarından şüphem yoktur. Sadece ülkemizde değil, uluslararası arenada da kendilerini ispat etmeleri gerekeceğinden, yabancı dil ve dünya mutfakları üzerine çalışmalar yapmalarını kendilerine samimiyetle tavsiye ediyorum. Le Cordon Bleu International’ın Özyeğin Üniversitesi bünyesinde, hem Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı, hem de Otel Yöneticiliği öğrencilerinin yiyecek üretimi derslerinde destek vermelerinin yanı sıra şu ana kadar 800’ün üzerinde sertifikasyona imza atmış olan, halka açık Le Cordon Bleu Sertifika Programlarının da bu iş dünyasına ciddi katkılar sunacağına inancım tamdır” mesajıyla öğrencilerimizi tebrik etti.