Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Tem 02, 2021 - Tem 31, 2021

Gençler Geleceği Tasarlıyor Hackathonunda Birincilik Özyeğin Üniversitesi’nin

Arçelik ve Cumulus işbirliğiyle ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik “Sürdürülebilir bir geleceği birlikte tasarlıyoruz” mottosuyla düzenlenen Gençler Geleceği Tasarlıyor 3B tasarım hackathonunda kazanan takımlar açıklandı. Elektrik – Elektronik Mühendisliği öğrencimiz Hakkı Motorcu ile Endüstri Ürünleri Tasarımı öğrencilerimiz Başak Berument ve Naz İrem Sevinç’ten oluşan 2+1 takımı, üniversiteler arası dalda 1.’lik ödülüne layık görüldü.

“Sürdürülebilir Şehir” teması çerçevesinde takımların verilen probleme Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda çözümler sunması istenen hackathon, 19 – 20 Haziran tarihlerinde çevrim içi olarak düzenlendi.

Yarışmaya mega kentlerde artan nüfus yoğunluğunun yarattığı insan hareketliliğini, var olan yeni alanların kapasitesini ve verimliliğini artırarak çözmeyi amaçladıkları inovatif projeyle katılan 2+1 Takımımız, hazırladıkları 3B tasarımla rakiplerini geride bırakarak 1.’liğin sahibi oldu. Hackathona üniversite seviyesinde 35 takım katılırken, birinciliği elde eden takım üyelerine ödül olarak Arçelik 3D Printer verildi.

Yarışmada 1.’lik ederek bizleri gururlandıran öğrencilerimiz Başak Berument, Hakkı Motorcu ve Naz İrem Sevinç’i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Yarışmayla ilgili detaylı bilgiye aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz:
https://genclergelecegitasarliyor.com/