Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eki 16, 2017

EÇEM’in “Yeni Nesil” Projesi AB fonları kapsamında hibe almaya hak kazandı

EÇEM, enerji verimliliği okuryazarlığının artırılması ve ülke geneline yayılan bir eğitim hareketine öncü olmak amacıyla; İstanbul Valiliği, Çekmeköy Kaymakamlığı, Çekmeköy Belediyesi, ENVER ve EYODER’in desteğini de alarak Yeni Nesil Binalar İçin Teknik Eğitim Projesi’ni hayata geçirdi. EÇEM’in girişimiyle hazırlanan proje, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA) ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın işbirliğiyle hazırlanan “İklim Değişikliği Alanında Kamu Bilincinin Arttırılması ve Paydaş Kapasitesinin Geliştirilmesi Projesi Hibe Programı” kapsamında hibe almaya hak kazandı.

Yeni Nesil Projesi kapsamında teknik lise öğrencilerine yönelik bir eğitim paketi hazırlanıyor. 8 ay sürmesi planlanan uzun soluklu projede, pilot ilçe seçilen Çekmeköy’deki Taşdelen İMKB, Nesrin Uçmaklıoğlu ve Hüseyin Avni Sipahi Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri'nde öğrencilere enerji verimliliği kavramını anlatacak eğitmenler eğitilecek, üç eğitim binası için enerji verimlilik altyapısı analizi ile yol haritası oluşturulacak ve belediye imar mevzuatında enerji verimliliğine yönelik çalışmalar yapılacak.

Proje kapsamındaki okullarda gerçek zamanlı izleme ile doğalgaz ve elektrik tüketimlerinin geçmişe yönelik takibi ve iç mekan kalite parametrelerinin değerlendirmesi yapılarak veri toplanacak. Toplanılan veriler eşliğinde yapılacak mevzuat ve müfredat taraması ile kılavuzlar oluşturulacak. Bu kılavuzlar düşük enerjili binalar (özellikle okul binaları) için yenileme çalışmalarında, belediyenin imar mevzuatına enerji verimliliği boyutunun eklenmesinde, mesleki ve teknik okulların müfredatında enerji verimliliği modülünün oluşturulmasında kullanılacak.

“Capacity Development for Future Builders / Yeni Nesil Binalar için Teknik Eğitim”, kısa adıyla Yeni Nesil, 27 Eylül 2017 tarihinde Ankara’da düzenlenen ve hibe almaya hak kazanan tüm projelerin katılımı ile gerçekleşen Açılış Konferansı ile ilk lansmanını yapmış ve resmen uygulanmaya başlamış oldu.