Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Ara 09, 2021 - Ara 31, 2021

Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü TAŞFED Tarafından Düzenlenen “Dr. Nevin Halıcı Yemek ve Mutfak Kültürü Ödülleri”nde Birinciliğe Layık Görüldü

TAŞFED (Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu) tarafından bu yıl ilk kez verilen “Dr. Nevin Halıcı Yemek ve Mutfak Kültürü Ödülleri” 23 Kasım 2021 tarihinde Beyoğlu Atlas Sineması’nda gerçekleştirilen törenle sahiplerini buldu. Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü eğitim dalında birinci seçilerek “Dr. Nevin Halıcı Yemek ve Mutfak Kültürü Ödülü’nü almaya hak kazandı. TAŞFED üyeleri tarafından Gastronomi ve Mutfak Sanatları lisans programları alanında eğitim veren 21 üniversitenin değerlendirildiği programda Özyeğin Üniversitesi adına 1.’lik ödülünü, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özge Samancı aldı. Doç. Dr. Samancı ödül konuşmasında şunları aktardı: “Bu ödülün özellikle Türk Mutfağı alanında yaptığı öncü çalışmalar ve mutfak kültürümüzün hak ettiği değere kavuşması adına gösterdiği çabalar dolayısıyla, Türk gastronomisi için çok önemli bir değere sahip olan Dr. Nevin Halıcı onuruna veriliyor olması bizim için ayrıca bir gurur kaynağı. Özyeğin Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü olarak 2012 yılından itibaren Le Cordon Bleu ortaklığı ve güçlü akademik yapımız ile gastronomi sektörü için gerekli olan eğitimli, tam donanımlı ve vizyoner mezunlar yetiştirerek çalışmalarımıza devam ediyoruz."

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümümüzü tebrik ediyor, akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin başarılarının devamını diliyoruz.