Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Ara 24, 2021

Özyeğin Üniversitesi ve ING’nin İş Birliğiyle Yürütülen “Veri Bilimi Sertifika Programı”nın Altıncı Mezunları Sertifikalarını Aldı

Özyeğin Üniversitesi ve ING’nin 2018 yılından beri yürüttüğü "Veri Sertifika Programı"nın altıncı dönem mezunları sertifikalarını düzenlenen çevrim içi törenle aldı. Rektörümüz Prof. Dr. Esra Gençtürk’ün yanı sıra ING Genel Müdürü Alper Gökgöz ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Taylan Akdoğan’ın açılış konuşmalarını yaptığı altıncı dönem mezuniyetinde 16 katılımcı mezun olurken, programdan şimdiye kadar toplamda 117 katılımcı mezun oldu. Üniversite - sektör iş birliğine örnek olacak bir projeye imza atmış olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Prof. Dr. Esra Gençtürk açılış konuşmasında sözlerine şöyle devam etti: “Uzaktan yaptığımız ING mezuniyetimizin apayrı bir yeri var. 2018 yılında başladığımız bu program zaman içerisinde değişen öncelikler ve ihtiyaçlara rağmen sürekliliği açısından da çok gurur verici. Bir tarafta üniversite diğer tarafta özel sektörün kendi içlerinde değişen tempo ve dinamiklerine rağmen birleşerek ortaya çıkardıkları çok anlamlı ve özellikli bir proje. Sürekliliğini tüm değişikliklere, pandemiye rağmen devam ettirebiliyor olmak hakikaten hem kurumlarımız, hem Türkiye hem de global için çok iyi bir örnek. Burada gerçek bir gönül birliği var, burada emek ve akıl birliği var. Bunun bu kadar senedir devam ediyor olması da çok memnuniyet verici. ING gibi vizyonu, hayat felsefesi, iş yapış şekli bizlerle örtüşen bir yol arkadaşı bulduğumuz için, birbirimizi sahiplendiğimiz için Alper Bey’e ve tüm ING ekibine teşekkür ediyorum”.

Genç sayılabilecek vakıf üniversiteleri arasında gerek yenilikçi ve girişimci eğitim anlayışı, gerekse araştırmacı bir kimlikle her zaman “fark yaratan öğrenciler” yetiştirmeye odaklanan Özyeğin Üniversitesi, ING ile birlikte yürüttüğü Veri Bilimi Sertifika Programı ile araştırmaları gerçek anlamda uygulamaya alabilmek, uygulanabilir bilim üretmek, üretilen bilimi sahada test edebilmek ve bilimi de birlikte dönüştürmek hedefiyle hareket etmeye ve iş birliklerine imza atmaya devam ediyor.