Mar 21, 2022 - Mar 31, 2022

Türkiye’nin İlk Metaverse Hackathon’unda Birinci Olduk

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi mezun ve öğrencilerinin oluşturduğu takım, 11-13 Mart 2022 tarihleri arasında Gamefed, Coderspace ve Pera Games iş birliği ile çevrim içi gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk Metaverse Hackathon’unda birinci oldular. Bireysel veya maksimum 5 kişilik takımlarla metaverse odaklı 10 kategoride yarışan ekip, “V-Theatron” projeleri ile kullanıcılara metaverse evreninde sanal bir sahne deneyimi sundular. Tiyatro, bale, konser gibi performatif sanatların profesyonel ve amatör şekilde sergilenmesini sağlayarak farklı sahne çeşitlerine ev sahipliği yapan proje, fizik kuralları ile kısıtlanmış sahne kavramını sanal evrene taşıyarak, hayal gücünün sınırlarını zorlayan performanslar yapılabilmesine olanak tanıyor.

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İletişim ve Tasarımı Bölümü mezunu Ali Leylekoğlu ve 4. sınıf öğrencisi Yiğitcan Tumri, Mimarlık Bölümü mezunu Doruk Kaya, Mühendislik Fakültesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Nazlı Nur Çetin ve Makine Mühendisliği Bölümü 4. sınıf öğrencisi Kerem Yıldırım’ı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.