Nis 05, 2022 - Nis 30, 2022

Türkiye’nin İlk Uçtan Uca Enerji Ticareti Hackathon’unda Birinci Olduk

Enerjide Dijitalleşme Derneği (EDİDER)’nin Dijital Enerji Forumu (DEF’22) kapsamında Foton iş birliği ile 24-25 Mart 2022 tarihlerinde gerçekleştirdiği Türkiye’nin ilk “Uçtan Uca Enerji Ticareti Hackathon”unda, Özyeğin Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans Öğrencisi Semanur Sancar ve Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği 4.sınıf öğrencisi Emin Kartçı’nın bulunduğu ekip birinci oldu. 5 kişilik “Volans a Team Star” isimli takım ile “Enerji Kooperatifleri Tasarımı”, “Elektrik Piyasası ve Enerji Kooperatifleri” ve “Blokzincir ve Tokenekonomi” kategorilerinde geliştirdikleri projeleri ile ilgili jüri puanlaması ve halk oylaması için sunum yaptılar. “Green Volans Chain” ismini verdikleri blokzincir teknolojisine dayanan iş modeli ile geleceğin elektrik şebekelerinde uçtan uca elektrik ticaretinin nasıl mümkün olacağını tasarladılar. Gelecekte enerji tedariğinin devlet insan ilişkisinden çok insan insan ilişkisine dönmesi noktasında çok önemli bir adım atan öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.