Mayıs 26, 2022 - Haz 30, 2022

Öğrencimizin Yer Aldığı Ekip İHKİB’in Düzenlediği Yarışmada 1. Oldu

Özyeğin Üniversitesi Endüstri Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi Fatma Nur Keleş’in yer aldığı “Novator” isimli ekip, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (İHKİB) düzenlediği girişimcilik ve inovasyon yarışması olan İHKİB Giy’de 1.’liğe layık görüldü. Yarışmanın amacı tekstil ve hazır giyim teknolojilerine ilgi duyan, bu alanda yenilikçi girişimci fikirleri olan ve farklı disiplinlerden seçilmiş üniversite öğrencilerini bir araya getirerek Türkiye'nin tekstil ve hazır giyim sektörüne katma değeri yüksek ürün, süreç ve iş modeli geliştirilmesini sağlamak.

“ProNova” isimli projeleri ile 150 kişi ve 50 takım arasından ilk elemeleri geçerek 14 takım arasına giren ekip, ameliyathanelerdeki sağlık personelinin soğuktan etkilenmelerini önlemek için geliştirdikleri kumaş ile daha rahat çalışmalarını sağlayacak bir tıbbi önlük tasarlayarak 1. oldular. 17 Mayıs 2022’de gerçekleşen finalde hazırladıkları proje ile kazandıkları para ödülünün yanı sıra, Almanya Aachen İTA Enstitüsünde eğitim almaya da hak kazandılar.

Öğrencimizi ve takım arkadaşlarını tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.