Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Tem 21, 2022 - Ağu 31, 2022

Özyeğin Üniversitesi 7 Yıldır TÜMA’da Vakıf Üniversiteleri Arasında İlk 3’te Yer Alan Tek Üniversite Oldu

Özyeğin Üniversitesi, ÜniAr (Üniversite Araştırma Laboratuvarı) tarafından bu yıl 7.’si açıklanan ‘Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nda bir kez daha Türkiye’nin en beğenilen üniversiteleri arasında yer aldı. En yüksek derecelendirme olan “A+” olarak nitelendirilen Özyeğin Üniversitesi öğrenci memnuniyetine verdiği önemle fark yaratarak, 7 Yıldır TÜMA’da Vakıf Üniversiteleri Arasında İlk 3’te yer alan tek üniversite oldu.

Türkiye’nin yenilikçi araştırma üniversitesi Özyeğin Üniversitesi, ulusal ve uluslararası çapta bağımsız kurumlar tarafından yapılan değerlendirmelerde başarısını gözler önüne seriyor. Üniversite son olarak öğrenci verilerine dayalı, bağımsız bir araştırma olan ‘Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’nda (TÜMA), “A+” notuyla en iyi üniversiteler arasında yer alarak Genel sıralamada 6’ncı, vakıf üniversiteleri arasında ise ilk 3’te gösterildi. Türkiye’deki 199 üniversitenin katıldığı araştırmada “A+” derecesi elde eden sadece 8 üniversite bulunuyor. Öğrenci memnuniyet düzeyi ortalaması ise ülke genelinde “D” seviyesinde gerçekleşti.

Çalışmada “Öğrenim Deneyiminin Tatminkârlığı”, “Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu”, “Akademik Destek ve İlgi”, “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet”, “Öğrenme İmkan ve Kaynaklarının Zenginliği” ve “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği” olmak üzere altı alanda öğrencilerin memnuniyetleri araştırıldı. Araştırmaya bu yıl 126 devlet ve 73 vakıf olmak üzere 199 üniversitede öğrenim gören yaklaşık 48 bin öğrenci katıldı. En yüksek memnuniyet oranına sahip üniversiteler “A+”, en düşük olanlar ise “FF” ile notu ile derecelendirildi.

Özyeğin Üniversitesi, tüm kriterlerde üstün bir performans sergilerken; akademik zenginliği, öğrenme imkanları, kişisel gelişim ve kariyer desteği ve kampüs yaşamında sunduğu olanaklarla öğrencilerinden tam not aldı.

Araştırmanın tamamına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
https://www.uniar.net/tuma