Tem 25, 2022 - Ağu 31, 2022

Özyeğin Üniversitesi’ni Temsilen Prof. Dr. Burcu Balçık, EURO Konferansı’nda Ana Konuşmacı Olarak Yer Aldı

Endüstri Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Burcu Balçık, 3-6 Temmuz arası Finlandiya'da Aalto Üniversitesi kampüsünde gerçekleşen 32. EURO konferansında davetli ana konuşmacı olarak yer aldı. Avrupa çapında Yöneylem Araştırması alanındaki araştırmaları teşvik etmek üzere hareket eden EURO (Association of European Operational Research Societies) tarafından gerçekleştirilen konferansa bu yıl 3000'e yakın araştırmacı katıldı.

Prof. Balçık "Challenges and Opportunities for Operations Research to Improve Humanitarian Decision Making and Collaboration" başlıklı konuşmasında insani yardım operasyonları ve uygulamalarına odaklanan araştırmaların zaman içinde nasıl geliştiği ve güncel durumu hakkında bilgi verdi. Prof. Balçık konuşmasında, dünyada süregelen ve olması beklenen büyük sorunlara etkin çözümler üretmek için akademi ile ilgili paydaşların iş birliği yaptığı çalışmaların artırılması gerekliliğine ve bu alandaki bilimsel bilginin erişilebilirliğinin sağlanmasının önemine dikkat çekti.

Konferans ile ilgili detaylı bilgi için: https://euro2022espoo.com/