Özyeğin Üniversitesi, Çekmeköy Kampüsü Nişantepe Mahallesi Orman Sokak 34794 Çekmeköy İstanbul

Telefon : +90 (216) 564 90 00

Fax : +90 (216) 564 99 99

info@ozyegin.edu.tr

Eyl 28, 2022 - Eki 07, 2022

Psikolojik Gelişim Birimi - ÖzÜ’nüze Hoş Geldiniz!

ÖzÜ’nüze Hoş Geldiniz!

 

Her yeni akademik yıl, yeni bir yolculuğa çıkmak demektir.

2022-2023 Akademik Yılı’na başladığımız bu günlerde yeni düzene uyum yaparken birçok farkı duyguyu bir arada hissediyor olabilirsiniz. Yüz yüze derslere katılım sağlamak ve kampüs yaşamı bazı alışkanlıkları yeniden edinme ihtiyacı doğurabilir. Çevrimiçi ve yüz yüze düzen arasında kıyaslama yapıyor olabilirsiniz ve zaman zaman uyum sağlamakta güçlük çekebilirsiniz. Akademik kaygı hissedebilirsiniz. Kampüsün kalabalık olması bir yandan yeni sosyalleşme imkanları sağlarken bir yandan yabancı bir his gibi gelebilir.

Tüm bunları deneyimliyor olmak ilk zamanlarda çok doğaldır ve yeni hayatınıza alışmaya başladıkça, özellikle de ilk dönemin sonlarına doğru, gün geçtikçe azalacak ve geçecektir.

Kampüse yeniden hoş geldiniz!

 

Üniversite Yaşamına Uyumunuzu Artırmak İçin Neler Yapabilirsiniz?

  • Ders programınızın netleşmesiyle; günlük ve haftalık rutinler oluşturabilirsiniz. Eğer ailenizle ya da arkadaşlarınızla birlikte yaşıyorsanız bu düzeninizi onlarla da paylaşabilir ve bireysel alanınıza özen göstermelerini isteyebilirsiniz.
  • Geçmiş akademik dönemde çevrimiçi eğitime dair tecrübeler edindiniz ve size neyin iyi gelip gelmediğini deneyimlediniz. Şimdi bu deneyimlerden yola çıkarak yüz yüze dersler için kendinize bir yol haritası çizebilirsiniz.
  • Her gün uyandığınızda öz bakımınıza dikkat etmek önemlidir. Bu tutum sizi daha enerjik hissettirecektir.
  •  Gün içinde dersler arasında fiziksel egzersizler yapabilir, bedeninizi esnetebilirsiniz. Kısa yürüyüşlere çıkabilir, eğer kampüsteyseniz bu aktiviteleri arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz. 
  •  Sevdiğiniz aktiviteleri ve hobileri günlük yapınıza dahil edebilirsiniz. Örneğin, öğrenci kulüplerinden ilginizi çeken birine üye olabilirsiniz.

 

Ne zaman Psikolojik Destek Almalıyım?

Öncelikle hayattaki her geçiş sürecinin heyecanı ve kaygıyı birlikte barındırabileceğini unutmayın. Bu geçiş döneminde sizin de kendinize göre bir adaptasyon süreciniz olacaktır, bunun için kendinize zaman verin. Ayrıca tüm bunları deneyimleyenin sadece siz olmadığınızı kendinize hatırlatmayı unutmayın.

Bu süreçte işlevselliğinizin azaldığını ve yaşadığınız zorlukların zaman geçtikçe azalmadığını düşünüyorsanız psikolojik destek alabilirsiniz.

 

Psikolojik Gelişim Biriminden (PGB) destek almak için;

  • Ön görüşme randevunuzu myOZU üzerinden oluşturabilir,
  • “8 Soruda Psikolojik Gelişim Birimi” broşürüne aşağıdaki linkten ulaşabilir ve gerekli bilgileri edinebilirsiniz.

https://my.ozyegin.edu.tr/tr/duyurular/21979

 

Sorularınız için counseling@ozyegin.edu.tr e-posta adresinden bizlereulaşabilirsiniz. 

PGB Ekibi olarak her zaman yanınızdayız.

 

Sağlıklı günler dileriz,

Psikolojik Gelişim Birimi Ekibi